Emergències

Els bombers fan cinc rescats de muntanya per accidents

Un excursionista, accidentat al llac d’Angonella, es trobava en pronòstic reservat

Els bombers fan cinc rescats de muntanya per accidents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bombers van realitzar ahir diumenge fins a cinc rescats de muntanya al Principat, un dels quals es trobava a la tarda en pronòstic reservat, segons fonts mèdiques de l’hospital Nostra Se- nyora de Meritxell.

El dispositiu de rescat va haver-se d’activar, durant el matí i primera hora de la tarda, fins a un total de cinc vegades per evacuar persones que eren a la muntanya. En tots els casos, el rescat va fer-se en helicòpter. En aquest sentit, el cas que va revestir de més gravetat va ser el d’un excursionista que va precipitar-se per una tartera a la zona del llac d’Angonella (Ordino) i que, a conseqüència de la caiguda, va patir un traumatisme cranioencefàlic, a més de trencar-se un turmell, segons fonts hospitalàries.

El cos de bombers va rebre l’avís al voltant de les 9 del matí i el ferit va ser traslladat a primera hora en helicòpter a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, on ahir a la tarda es mantenia en observació i pronòstic reservat.

Diverses Caigudes

Un helicòpter va evacuar durant el dia d’ahir quatre persones més, tres excursionistes i el corredor d’una cursa. Els rescats, en aquests casos, van fer-se al Port Negre a la zona d’Arinsal (la Massana), als estanys dels Pessons (Encamp), al refugi de Fontverd (Escaldes-Engordany) i al camí interparroquial dels Cortals d’Encamp. Segons fonts consultades, cap d’ells va revestir de gravetat.

En tots els casos es tractava de persones que eren a la muntanya i que van patir caigudes o bé torçament de turmells, segons van explicar fonts dels bombers al Diari.

tracking