Encamp treballa en un nou pla per a la Baronia

El conseller de Turime i Esports explica que el nou pla per a l’equipament es troba tot just en anàlisi, després que Bomosa hi renunciés

Encamp treballa en un nou pla per a la BaroniaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern d’Encamp considera que tornar a treure a concurs la gestió de l’alberg de la Baronia és ara mateix una de les opcions pel que fa al futur de l’equipament, al qual ha renunciat l’empresa Bomosa a la qual s’havia adjudicat la gestió tot just l’any passat per la impossibilitat legal de desenvolupar-hi un ecohostal. Xavier Fernàndez, conseller d’Esports, Turisme i Joventut encampadà, va dir ahir que el comú analitza els passos a seguir, tot assegurant que buscar nova adjudicatària “és una de les possibilitats” per dinamitzar una zona de valor natural i lúdic com és la dels Cortals.

D’aquesta vall de paisatge únic, se’n gaudeix a vista d’ocell precisament des del Funicamp, que ahir estrenava temporada estival. Xavier Fernàndez, que va atendre als mitjans per aquesta ocasió, va assegurar que el futur pla del comú per a l’alberg de la Baronia és “encara en fase d’estudi”. L’equipament es troba a prop de la parada intermèdia del telecabina.

El futur a mitjà termini de l’alberg, que fa la funció de casa de colònies de la parròquia, s’està analitzant, ja que el comú es troba “valorant opcions, reprenent l’estudi que vam fer anteriorment per veure una mica quina és la seva viabilitat”, va dir Fernàndez. Per tot plegat, no es descarta obrir un nou concurs públic, malgrat que no s’assegura que sigui el camí a seguir. “Evidentment no es quedarà així, cal un pla viable, però encara estem en aquesta fase de mirar-ho tot una mica”, va argumentar el conseller.

L’anterior concessionari (Bomosa, Bio Bio i Roc Boi) va signar tot just fa un mes escàs l’adeu de mutu acord amb el comú d’Encamp, perquè l’ús que es volia donar als terrenys del costat de l’alberg amb la construcció de cúpules geodèsiques no estava previst a la legislació. Així mateix, el comú va confirmar en la darrera sessió del consell, a principi de juliol, que s’havia compromès a retornar a l’empresa la fiança dipositada de 70.000 euros.

El govern d’Encamp és, mentre que no defineix els propers passos a donar, qui es torna a fer càr­rec de l’alberg de la Baronia, que a hores d’ara atén la campanya de colònies de la parròquia.

La concessió de la casa va vincular-se ja des d’un inici amb donar una nova empenta a la zona dels Cortals, per tal que es gestionessin i proposessin més activitats que fossin complementàries a propostes actuals, com ara les passejades per la vall, la via ferrada o els rocòdroms. Una de les condicions del comú al respecte ha estat sempre mantenir les colònies per als infants.

REPORTATGE

Un giny en auge

Excursionistes, famílies i turistes de vacances a Andor­ra van compartir ahir els primers viatges de la temporada estival del Funicamp. A 2.502 metres d’alçada, les opcions de la zona es multipliquen: fer rutes de senderisme, pescar o fins i tot gaudir d’una excursió amb 4x4. El conseller de Joventut, Esports i Turisme d’Encamp, Xavier Fernàndez, va assegurar que l’objectiu d’enguany és igualar o superar la xifra dels 22.000 visitants de l’any passat. Fernàndez va destacar els resultats d’aquest període anterior, en què els usuaris van incrementar-se fins al 30%. “Van ser 5.000 persones més que el 2015”, va considerar. Aquest 2017 les tarifes s’han mantingut igual que el 2016, amb 10 euros per persona (anada i tornada). També pel que fa a les excursions opcionals amb 4x4 de les Solanelles a Cubil (per 5 euros) o fins a Pessons (per 10 euros). Una experiència singular per als amants de la natura en la qual també es pot arribar a conèixer un dels pastors de la zona, amb més d’un miler d’ovelles al seu càrrec i descobrir d’una veu propera, a l’Orri de Cubil, l’experiència de la transhumància. O simplement, gaudir del paisatge pirinenc d’alta muntanya.

Era el primer dia d’estiu en funcionament, però el giny encampadà per excel·lència va mantenir una constant anada i tornada de persones. Des d’Encamp i resseguint la vall dels Cortals per l’aire durant més de 6 quilòmetres, el paisatge des del telecabina blau atreia a uns i altres, fins i tot amb la boira intermitent que hi havia a les Solanelles.

El Funicamp viurà una jornada de portes obertes amb l’arribada de La Purito als Cortals, el diumenge 6 d’agost. Fernàndez també va avançar ahir que per la festa major, els dies 15 i 16 d’agost, es farà un 2x1.

Encamp treballa en un nou pla per a la Baronia

tracking