Reportatge

Bruixes per animar la festa

Els escaldencs van donar ahir el tret de sortida a la seva major celebració amb l’obertura del mercat d’artesania que va ser d’inici força concorregut.

Bruixes per animar la festaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La festa Major d’Escaldes va arrencar ahir amb un gran nombre de visitants i cinc dies d’activitats per endavant. Ahir al migdia una de les cites era l’obertura del Mercat de Bruixes, un lloc per descobrir tot tipus de parades artesanals i gastronomia, i amb molts dels seus firaires vestits de bruixes i bruixots.

“Fa molts anys que venim a vendre-hi fruits secs garapinyats i sempre hi ha molt bon ambient”, explicava en Manel Colomer, de Girasol. I hi coincidia en Jesús Calvo, de Ruta 58, una parada amb una àmplia oferta gastronòmica dedicada al pernil. “La valoració que en fem sempre és positiva”, deia. Ambdós, com altres paradistes, es mostraven assidus a una iniciativa que asseguraven que té molt bona ambientació, a l’hora de l’aperitiu també gràcies a les caravanes de menjar o food trucks que hi ha a la zona.

Poc després de les 12, el mercat acabava d’obrir, però ja eren un bon gruix les persones que s’hi passejaven. De les parades que s’hi podien trobar, la del barceloní Pancraç Farell era una de les més singulars. “No busquis la sort, creu en tu i sempre te’n sortiràs”, es presentava. Duia amb ell les seves corrúpies, figuretes d’argila que amb les formes dels dits de les mans ajuden –assegura– a desxifrar com són les persones i quins són els seus neguits. “Em diuen que soc la parada de l’eterna cua”, explicava Farell, fent referència a la curiositat que desperta entre petits i grans, encara que ell insisteix que les corrúpies no tenen res d’esotèric. Són un joc amb les marques i línies que queden dibuixades a l’argila per la persona que s’anima a modelar-ne. D’interessats no en faltaven.

La festa havia viscut el tret de sortida al matí amb trabucaires i batucada. “Amb força gent, tot i ser juliol”, deia Alba Cortés, dama d’Escaldes del 2017-2018. La celebració continuava al vespre amb discomòbil.

tracking