La part alta de Meritxell tindrà un sol carril de circulació amb l'obra de reforma

Les obres de remodelació de la via començaran l’u d’abril vinent i han d’estar enllestides a finals del 2018 en els dos trams

La part alta de Meritxell tindrà un sol carril de circulació amb l'obra de reformaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La part alta de l’avinguda Meritxell tindrà un sol sentit de circulació, almenys fins al carrer Bisbe Príncep Iglesias, i voreres més amples després de la remodelació que l’any vinent es farà a tota la via. “Hi haurà un paviment més digne, més el que es mereix aquesta part alta, que és una zona amb potencial i botigues molt ben arreglades i de molt nivell”, va explicar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Pel que fa el carril únic, Marsol va dir que “ho té tothom bastant assumit”, i que “el que no està decidida és la direcció”.

Les obres, tant a la part alta com a la baixa, començaran l’u d’abril, es faran en dues fases, i han d’estar enllestides a finals de l’any 2018. Marsol va assegurar que el plantejament és que també siguin dues les empreses que realitzin l’obra, perquè els treballs puguin començar en els dos trams i s’agilitzin així els terminis.

La intervenció global comportarà un nou paviment de granit, l’eliminació de mobiliari urbà, per facilitar-hi l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, una intervenció per a fer-la “més moderna” a nivell d’enllumenat i de passos de vianants, i així mateix, la instal·lació de ginys electrònics en la senyalització, com ara semàfors intel·ligents a terra. L’objectiu, va dir Marsol, és que la via “sigui més per a vianants, per fer una ciutat on els cotxes s’hi trobin incòmodes”. Tot i que falta disposar de la redacció del projecte, la cònsol va avançar que s’instal·laran dos ascensors, un que connectarà Prat de la Creu i l’avinguda i un altre entre aquesta via i el carrer Bisbe Iglesias.

Més d’un milió de cost

Conxita Marsol va considerar que el fet que es tregui el quitrà i se substitueixi per paviment de granit aportarà també “menys foscor” i “més llum i qualitat de vida” a l’avinguda Meritxell. El cost que hi havia previst al pressupost del 2017 per a l’adequació de la via és superior al milió d’euros. Tot i així, Marsol va mostrar-se convençuda que la partida s’incrementarà. El govern de Conxita Marsol té la previsió d’adjudicar els treballs abans d’acabar l’any, malgrat que aquests no comencin fins just després de Pasqua de l’any vinent.

Marsol va explicar que han exposat els primers esbossos del projecte en converses amb l’Associació de Comerciants i Propietaris, així com la Cambra de Comerç, persones amb mobilitat reduïda i els agents de circulació. “Hem demanat paciència, seran uns mesos difícils de pols i soroll, sobretot a l’hora d’aixecar el quitrà”, va puntualitzar la màxima responsable del comú. Les obres es faran durant tres mesos a la primavera i dos més a la tardor.

Pel que fa al tancament al trànsit rodat del tram entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda, de la qual ha fet un any aquest juliol, Conxita Marsol en va fer una valoració en positiu. “Ciutadans, comerciants i turistes ho han acceptat perfectament”, va considerar. Marsol no descarta modificar, i fins i tot ampliar a tot el dia els horaris de tancament de l’avinguda Meritxell, però seria només en dies puntuals amb molta afluència de turistes. La cònsol va confirmar ahir que les obres d’embelliment de la via restringiran encara més el trànsit. D’aquesta manera, l’entrada a l’aparcament de l’Hiper Andorra i als hotels que hi ha en aquest punt es farà, a partir que comencin els treballs el mes d’abril, ja pel carrer Josep Rosell.

Estèticament l’adequació no serà la mateixa que la de l’avinguda Carlemany d’Escaldes, perquè “hi ha necessitats diferents, ells tenen un granit de qualitat que volen conservar”, va detallar Conxita Marsol. El que sí que es preveu és una zona de transició entre les dues avingudes.

Ultimàtum als Pouets

La corporació de la capital continua pendent de rebre els certificats tècnics requerits a l’aparcament dels Pouets. Marsol va reconèixer que el comú ha fet un “ultimàtum” a l’empresa perquè els entregui la documentació, malgrat que s’hi reuniran dilluns i esperen que es resolgui.

tracking