Baró sosté que les xarxes del quart de Pal s'han de posar per seguretat

El comú manté que està compromès a fer un projecte de revegetació per reduir l’impacte

Baró sosté que les xarxes del quart de Pal s'han de posar per seguretatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major de la Massana, David Baró, diu que coneix “el neguit” dels veïns del quart de Pal respecte a la xarxa metàl·lica antidespreniments que s’hi està instal·lant, però afirma que el comú té “la responsabilitat” de complir “els corresponents informes”, que indiquen que aquella zona està marcada en el mapa general de riscos d’Andorra “com a zona a protegir per la possibilitat de caiguda de blocs rocosos”.

Segons Baró, el comú ha mantingut cinc reunions amb representants del quart de Pal, dues de les quals amb el ministre d’Ordenament, Jordi Torres, i la ministra de Cultura, Olga Gelabert. Segons indica, el comú va proposar, la darrera reunió, el 24 de març, fer un projecte de revegetació de la zona per minimitzar l’impacte visual. Una solució que es proposa treballar conjuntament amb els veïns del quart de Pal, una vegada instal·lades les xarxes.

Baró diu que el projecte de xarxes antidespreniments va ser autoritzat per part del comú i del Govern, “i els informes ens diuen que és necessari, per la qual cosa no podem fer una excepció, perquè si hi hagués un despreniment el comú tindria una greu responsabilitat”, explica Baró.

Perillositat de la zona

“La Llei del sòl, el mapa de riscos i els informes de diversos engi­nyers estableixen la potencial perillositat i fan avinent que cal instal·lar les proteccions i la manera com s’han de col·locar”, sosté el cònsol. Per Baró, “l’administració té l’obligació i la responsabilitat de vetllar per la seguretat en tots els punts del territori i no pot obviar la necessitat de proteccions”.

tracking