El comú millora l'accés a la Vall del Madriu des de Prat Primer

S'ha adequat l'espai delimitant-lo amb una barana de fusta, s'hi ha fet una àmplia zona de pàrquing i hi ha un espai de descans

El comú millora l'accés a la Vall del Madriu des de Prat PrimerComú Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Comú d’Andorra la Vella ha adequat l’accés a la Vall del Madriu-Perafita-Claror a través del camí de Prat Primer. S’ha delimitat l’espai amb baranes de fusta i una àmplia zona de pàrquing, que permet l’aparcament d’una cinquantena de vehicles, un espai de descans i un punt d’aigua. L’accés renovat està indicat amb un cartell de fusta de grans dimensions integrat a l’entorn.

Els treballs, que s’han realitzat durant els mesos de maig i juny, hanconsistit en adequar el talús, la zona forestal i els drenatges del terreny,condicionar i delimitar l’aparcament i la zona de descans, i plantarespècies autòctones.

L’espai renovat d’accés al camí de Prat Primer, que ha tingut un costaproximat de 10.000 euros, inclou una senyalització específica tant de lazona com de l’aparcament i una taula de senyalització dels camins.

El Camí de Prat Primer és un dels accessos principals a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, declarada patrimoni immaterial de la humanitat per laUNESCO el 2004. A dia d’avui només hi ha 88 paisatges culturals en tot elmón inclosos a la llista del Patrimoni mundial en la categoria de bensculturals (paisatge cultural).

Seguint el camí de Prat Primer, que té un recorregut de gairebé 4 km i un desnivell d’uns 800 metres a través d’un frondós bosc de pi roig, s’arribadirectament al refugi de Prat Primer. Des d’aquest punt s’accedeix moltfàcilment a la vall del Madriu-Perafita-Claror, ja sigui per la collada de PratPrimer per arribar ràpidament a la zona de Claror i al seu refugi, o bé pelColl Pa, on el camí ens dirigirà a la cabana de pastor de Claror i cap al’Estany de la Nou.

tracking