Canillo

La FIS sosté que sense la plataforma Soldeu no pot acollir la Copa del Món

El president d’Ensisa respon a Viladomat destacant que el projecte és “legal” i que “no hi ha hagut cap canvi de qualificació urbanística”

La FIS sosté que sense la plataforma Soldeu no pot acollir la Copa del Món

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Ensisa i cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va insistir ahir que si no hi ha plataforma esquiable no hi pot haver Copa del Món a Soldeu el 2019. Mandicó va fer pública una carta de la FIS, amb data del 20 de juny, en què s’especifica que “sense plataforma, la pista de l’Avet no pot acollir curses masculines de la Copa del Món ni finals que necessitin dues pistes simultànies”. La carta està signada pels directors de cursa dels circuits masculí i femení, Markus Waldner i Atle Skaardal, respectivament.

El president d’Ensisa també va respondre ahir a les declaracions que va fer Joan Viladomat en què el màxim accionista de Saetde qualificava de “molt il·legal” i de “requalificació urbanística encoberta” el projecte a l’Avet. El cònsol de Canillo va assegurar estar “convençut” de la legalitat del projecte i va reiterar que “en cap moment hi ha hagut cap canvi de classificació del sòl” ni “cap canvi de qualificació urbanística”. Segons Mandicó, “el mateix que es podia fer abans de declarar-ho d’interès nacional es pot continuar fent ara”. Mandicó hi va afegir que “hi ha una urbanització, és clar”, però afavoreix “tot el poble, la parròquia i el país”.

“Si no volem que es revaloritzi res del que tenim el que hem de fer és no fer res”, va etzibar Mandicó. El cònsol major de Canillo, que va parlar en la roda de premsa posterior a la sessió del comú, va considerar que “el senyor Viladomat està mal informat”.

“Si nosaltres sabéssim que la plataforma és il·legal el que hauríem de fer és aixecar-nos ara i marxar tots”, va apuntar el president d’Ensisa. Mandicó va destacar que “alguns dels comentaris que surten o bé no s’entenen o ens fan la impressió que no hem assistit a les mateixes reunions a les quals assistia segons qui”.

Josep Mandicó va posar en relleu que des d’Ensisa no s’ha fet encara cap avaluació de les conseqüències del trencament de Grandvalira perquè volen esgotar les possibilitats de salvar la marca “fins al final”. Això sí, Mandicó va admetre que “vistes les declaracions” de Joan Viladomat, “se’ns fa difícil” que hi pugui haver “una solució”. L’assemblea extraordinària de Nevasa, que gestiona la marca Grandvalira i que està formada per Ensisa i Saetde, serà dilluns 3 de juliol.

Mandicó va recordar que han estat “14 anys de treball” per Grandvalira i va dir que la decisió de Viladomat és motiu “d’incredulitat”. Ensisa va quantificar en més de 75 milions l’invertit a Grandvalira en aquest període.

Impacte mediàtic el 2019

Josep Mandicó també va defensar la xifra “dels 700 milions d’espectadors” potencials per a televisió per a la Copa del Món del 2019, una dada que Viladomat havia considerat que es magnificava. “L’estimació s’ha fet partint de les finals de Méribel del 2015, amb 748 milions, i de Saint-Moritz el 2016, amb 596 milions.”

Conrad Blanch, director executiu de projectes estratègics, i David Hidalgo, director general d’Ensisa, van assistir ahir de públic al consell del comú de Canillo. Al final de la roda de premsa del cònsol major van lliurar un informe d’Infront, la propietària dels drets de la Copa del Món, amb aquestes dades.

Pel que fa a la carta de la FIS, Josep Mandicó també va lamentar que hagin hagut de parlar amb la FIS perquè l’enviessin. “En cap moment hem tingut la intenció de mentir sobre res”, va insistir. Mandicó va detallar que no havien fet pública abans la carta “per no polititzar” la sessió del Consell General de dijous passat, en què es debatia la moció del Partit Socialdemòcrata (PS) sobre la qüestió.

Segons Mandicó, “no es pot menystenir la dificultat per aconseguir acollir un esdeveniment com la Copa del Món”. D’altra banda, el cònsol major de Canillo va explicar que l’aparcament de 450 places, que preveu el projecte, posa remei “a una mancança de vint anys al poble” de Soldeu.

ELS COMPTES D'INICI DEL 2017, APROVATS

La sessió de consell va aprovar ahir els comptes del comú del primer trimestre. El pressupost presenta superàvit de 3,6 milions, però es preveu que es redueixi durant l’any i s’assimili als resultats d’anys anteriors. Així mateix, la meitat de la inversió prevista de 4,5 milions ha estat autoritzada i el pressupost mostra que s’han liquidat 1,6 milions dels 12,1 previstos. També es va aprovar l’adjudicació de la redacció i direcció d’obra del projecte d’aparcament a Ransol, de 200 places, i el conveni amb Andorra Telecom perquè es millori la cobertura a Prats i Meritxell amb un repetidor.

tracking