Les obres de reforma a l'avinguda del Fener acabaran dijous vinent

L’embelliment i renovació de serveis s’ha realitzat al llarg de vuit mesos i suposa la millora d’una de les artèries principals de la parròquia

Les obres de reforma a l'avinguda del Fener acabaran dijous vinentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs de renovació de serveis i d’embelliment de l’avinguda del Fener d’Escaldes són a punt de finalitzar. La tercera i última fase de les obres, que ha suposat l’actuació des del carrer de la Unió fins al pàrquing del Prat de les Oques i des de la gasolinera fins al carrer Picó, acabarà dijous 29 de juny i es reobrirà al trànsit el tram tancat, segons explica el cònsol menor, Marc Calvet. Tot seguit, dilluns 3 de juliol, començarà el procés d’instal·lació del mobiliari urbà, que està previst que s’allargui uns quinze dies, però que ja no suposarà afectacions en la circulació de vehicles i l’aparcament dels veïns.

Els treballs de renovació de la xarxa separativa d’aigües pluvials i fecals i d’embelliment de l’avinguda del Fener s’han realitzat en tres fases i hauran tingut un cost de l’entorn dels 2 milions d’euros. “Estem molt contents de la millora que hi haurà en una de les principals entrades a Escaldes”, afirma Calvet. Aquesta artèria de la parròquia escaldenca serà ara “molt més àmplia i més lluminosa”, afegeix.

Es tracta d’una remodelació integral que s’haurà efectuat en tres fases i sis trams, i que va iniciar-se el 7 de novembre passat. “Hi ha treballs d’asfaltatge que es faran aquesta última setmana però ara ja està gairebé acabat”, sosté el cònsol menor. Marc Calvet diu que el comú està satisfet també amb la manera com ha treballat l’empresa que ha fet la reforma i amb el fet d’haver complert els terminis, malgrat que “s’han anat afegint millores, com ara l’actuació al carrer de les Boïgues” i que hi ha hagut moments de l’hivern “en què la neu” ha dificultat el ritme de les obres.

La primera fase va renovar una superfície de 2.849,89 metres quadrats des de la cruïlla del car­rer Sant Antoni fins a la sortida de l’aparcament comunal del Fener, i des de la cruïlla del carrer Ciutat de Sabadell fins al carrer Enric Graner i la gasolinera; i la segona, de 1.150,29 metres quadrats, es va fer des de la sortida de l’aparcament comunal del Fener fins passada la cruïlla del carrer Ciutat de Sabadell. En la que s’està acabant ara s’han treballat 3.900 metres quadrats. “Dijous vinent hauran acabat l’asfaltatge al carrer del Picó”, avança Calvet. El nou enllumenat i l’arbrat no s’ha posat per trams perquè el comú volia que pogués estrenar-se amb la totalitat de la reforma. “Caldrà fer retocs al paviment però no afectarà el trànsit”, finalitza.

Nou vial d’accés a sant antoni

Calvet recorda que pròximament s’iniciaran les obres de prolongació del carrer Sant Antoni, a la mateixa zona. Serà un nou vial d’accés a Escaldes d’uns 100 metres i doble sentit. Els treballs, d’entre 4 i 5 mesos i que s’han adjudicat per 376.000 euros, “descongestionaran el carrer de la Unió, el més transitat del país”.

40 PLACES D'APARCAMENT A LA CRUÏLLA AMB LA UNIÓ

L’enderrocament i posterior adequació que s’ha fet al terreny que ocupaven unes bordes antigues al principi de l’avinguda del Fener permetrà estrenar, aquest proper mes de juliol, un nou aparcament comunal de 40 places. “Tenim un acord de lloguer amb els propietaris, i almenys fins que acabi el nostre mandat tenim plena voluntat que sigui un aparcament comunal”, explica el cònsol menor d’Escal­des, Marc Calvet. “S’ha adequat [la parcel·la] i cal enquitranar i pintar, col·locar les màquines de pagament i obrir l’aparcament, a la cruïlla amb el carrer de la Unió”, detalla Calvet. La previsió és que pugui estar a punt a mitjan juliol.

La superfície té 1.500 metres quadrats i la seva posada a punt final s’enfila al voltant dels 50.000 euros. Calvet mostra satisfacció per l’ús que es podrà donar ara a l’espai, i reitera que en conjunt es tracta d’una zona concorreguda i de principal importància pel punt d’accés que suposa a Escaldes. Així, a partir de l’embelliment de la mateixa avinguda del Fener i de l’obertura d’aquesta superfície com a pàrquing –a més de la prolongació que es farà al carrer Sant Antoni– el comú considera que haurà fet possible una important millora per a la zona.

ELS ESPAIS VERDS ES CUIDARAN AMB PRODUCTES NATURALS

Les zones verdes de la par­ròquia es tractaran amb productes naturals, més barats i menys nocius que els tradicionals productes fitosanitaris que s’utilitzaven fins ara. El conseller de medi ambient, Didier Aleix, assegurava que “ja hem eliminat quasi el 100% dels productes químics, i ara el que ens falta és aplicar-ho als llocs restants, comprar alguns aparells i trobar la millor manera de funcionar amb aquest nou sistema”.

La mesura ha fet que els jardiners comunals s’hagin hagut de formar per conèixer les tècniques naturals, la qual cosa els ha generat un volum de feina més elevat. El conseller també afirmava que el nou sistema costarà menys que els fitosanitaris, i que els 2.000 euros que valien aquests productes químics ara es destinaran a la compra dels nous productes.

tracking