Codina insisteix que Marín és “la veu del seu amo” per la defensa de les transferències

La consellera del comú va publicar un tuit on criticava la cònsol major d’Escaldes-Engordany per seguir la proposta financera del Govern

Codina insisteix que Marín és “la veu del seu amo” per la defensa de les transferènciesCOMÚ D'ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mònica Codina, consellera de promoció turística i comercial, es va mostrar molt rotunda en afirmar que “a buen entendedor pocas palabras bastan” per defensar el seu tuit, publicat dimarts passat, en el qual acusava la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, de submissió a l’estratègia del partit en la posició que prenia sobre les transferències. “La veu del seu amo... i no dic res més #transferències #comuns #24anysdesolidaritat #yloquenosqueda #estemsols”, va ser el missatge que va publicar a la xarxa. Codina va afirmar que el missatge es va fer “en clau estrictament personal i que no represento el comú de la capital”. També va voler refermar la seva opinió i va dir que no es penedia d’haver-lo escrit perquè ella i Marín no comparteixen formació política: “El meu tuit va ser suficientment explícit per haver d’explicar-lo, de totes maneres vull recordar que jo no formo part de DA, no soc militant del partit, sinó una independent que es va presentar amb el programa polític que trobava més encertat per defensar els interessos de la població d’Andorra la Vella.”

Etiquetes:

Marín havia defensat, igual que el Govern, que la forma més equitativa de repartir els diners de les transferències no era seguint el criteri de població, com sí que vol el comú d’Andorra la Vella, i s’havia mostrat força crítica amb aquesta proposta, ja que, segons ella, crearia diferències molt grans entre les parròquies centrals i les altes. Codina va afirmar que també treballava pel bé del país però que l’entenia d’una altra manera, igual que la cònsol major, Conxita Marisol, lluiten per fer del factor de població l’eix per decidir les transferències. “Ella defensa la posició del comú a la seva manera i per això fa les declaracions que fa, però jo soc més lliure i ho faig a la meva”, va sentenciar.

Marín no va voler respondre al tuit de la consellera i Marsol no en va voler fer cap valoració, ja que “és un tuit personal, no del comú, i per tant no tinc res a dir. Jo respecto les opinions de tot­hom, la seva i la de la cònsol d’Escaldes. No em vull manifestar perquè les opinions són de cadascú”.

L’opinió del Govern

El portaveu de l’executiu, Jordi Cinca, va assegurar entendre el posicionament de Marsol respecte a les transferències perquè defensa els interessos de la institució que representa, però va insistir que la proposta no és fruit d’una decisió unilateral del Govern, sinó de tot un treball amb els cònsols a la cerca de l’equilibri que permeti l’acord. “Tothom ha d’anar cedint, contribuir a aquest equilibri perquè això fa possible l’acord”, va dir. Tanmateix, va recordar que és necessari aprovar un model compatible amb la sostenibilitat de les finances.

MARSOL PRESENTA ELS 30 NOUS VEHICLES QUE RENOVARAN EL PARC COMUNAL

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va presentar la nova flota de vehicles que s’han adquirit els darrers mesos per renovar el parc comunal, que estava “força envellit”, segons va declarar. En total s’han adquirit una trentena de vehicles entre cotxes, grues, camions de neteja, quads i motos elèctriques, perquè els diferents departaments puguin treballar d’una manera “més segura i més neta. Era una necessitat molt gran que teníem a la parròquia i hem volgut potenciar aquesta inversió, de prop de 400.000 euros, que no s’havia fet en èpoques anteriors”, va dir Marsol.

En total s’han comprat una trentena de vehicles i representen un 20% del total. D’aquests nous, sis són elèctrics i s’ha habilitat una zona per carregar les bateries al pàrquing de Prat de la Creu. Marsol va afirmar que des d’ara l’edat mitjana de la flota ha baixat fins als onze anys, i va reconèixer que les grues amb què circulaven tenien problemes per passar la ITV. Finalment, la cònsol major va deixar clar que aquest és el primer pas i que se seguirà treballant en aquesta direcció.

tracking