El comú descarta el projecte de pas soterrat a la Rotonda

Els estudis fixen que el projecte és "viable i assumible" però inutilitzaria dues entrades a aparcaments particulars

El Comú estudia solucions alternatives al soterrament del trànsit a la RotondaANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estudi de viabilitat encomanat pel comú d’Andorra la Vella determina que la construcció d’un pas soterrat per al trànsit a La Rotonda és viable i assumible, si bé alguns factors en dificultarien l’execució, com el fet que algunes entrades a aparcaments d’edificis quedarien perjudicades. En aquest sentit la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, ha declarat que el projecte per ara queda "descartat". L'afectació seria a dos aparcaments particulars que compten amb una vintena de places. Marsol considera queel projecte no és "tan necessari com per arribar a plantejar-se un conveni amb els propietaris" i que, per tant, queda de moment en 'standby'. A part d'aquesta circumstància que frena el projecte, Marsol assegura que l'estudi de viabilitat del pas soterrat confirma que és viable i es podria executar a un preu "sostenible": 1.600.000 euros.

Una de les propostes assumibles, segons l’estudi encomanat a l’empresa Suport Enginyers Consultors, passaria per soterrar el trànsit provinent del carrer Dr. Mitjavila en direcció al carrer Prat de la Creu, però això planteja haver de convertir la part alta de l’avinguda Meritxell fins a l’encreuament amb el carrer de la Creu Grossa en exclusiva per a vianants, una decisió condicionada a diferents factors, com l’opinió dels comerciants i veïns i els estudis de mobilitat que avalin una circulació rodada fluïda.

El consistori queda ara a l'espera de l'estudi del projecte de l'avinguda Meritxell, que "podria aportar noves solucions per facilitar el pas de vianants de la part baixa a la part alta de l'avinguda Meritxell sense implicar un soterrament", indica Marsol. Altres opcions que es podrien estudiar són un pas elevat per a vianants o l'ús del pont actual fent algun canvi de circulacions.

El cost de l’estudi de viabilitat del soterrament del trànsit a La Rotonda ha tingut un cost de 4.075,50€.

tracking