L'oposició vol explicacions de Vila pel tancament de comptes

El conseller d’UL sol·licitarà una còpia de la liquidació per esbrinar per què la majoria va amagar que s’havia superat el límit d’endeutament

L'oposició vol explicacions de Vila pel tancament de comptesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Unió Laurediana, Joan Albert Farré, demanarà a la majoria que expliqui per què es van maquillar els comptes del 2015 i es va afirmar que s’havien quedat a 60.000 euros del límit d’endeutament quan en realitat el van superar en quasi un milió d’euros amb imports formalitzats. A més, l’òrgan fiscalitzador revela que el deute a curt termini de Naturlandia s’eleva fins als 5,8 milions d’euros. Després de fer-se públic l’informe del Tribunal de Comptes corresponent a l’exercici del 2015, que posa de manifest que el comú de Josep Miquel Vila no va ajustar-se a la normativa a l’hora de fer la liquidació de l’any anterior a l’inici del seu mandat, el representant d’UL va afirmar que no és el balanç que se li va facilitar.

“Això difereix de les informacions que he rebut de part dels cònsols actuals”, va afirmar, anunciant que “demanaré que me’n remetin una còpia [de la liquidació] i que donin les explicacions oportunes”. Amb tot, i atenent al fet que els comptes corresponen al mandat justament d’Unió Laurediana, va dir que confia que “hi ha d’haver una explicació” per part de la corporació actual i que aquesta “es donarà”. “Suposo que el comú ha actuat així de manera treballada i raonada i que això és per alguna cosa.” En aquest sentit, va assegurar que fa “confiança” als números que li va proporcionar la majoria de Laurèdia en Comú i va mantenir que “si hi ha alguna cosa que difereix m’imagino que hi deu haver alguna explicació”. A més, va dir que considera que les dades que la corporació va fer públiques estan justificades. “Jo l’única informació que tinc és la que se m’ha donat a nivell de comú i entenc que d’alguna manera està emparada amb els informes que l’avalen”, va adduir, destacant que “si el comú actual ha de rectificar ja ho farà o s’explicarà”. “No hi veig mala voluntat”, va cloure.

Per altra banda, el conseller va destacar com a “positiu” el fet que a l’informe del Tribunal de Comptes referent al darrer any de mandat de Montserrat Gil i Manel Torrentallé ja no hi apareguin irregularitats relacionades amb l’ús de targetes comunals.

ADJUDICACIONS SENSE CONTRACTE, SALARIS I XECS QEU NO CONSTEN I BENZINA INVISIBLE

El comú va realitzar adjudicacions sense contracte per un valor de 130.000 euros i d’altres per 395.000 euros que no disposen de l’acta de replantejament de l’obra ni l’acta de recepció provisional, fet que incompleix la Llei de contractació pública. Així es desprèn de l’informe del Tribunal de Comptes sobre l’exercici 2015, que revela que el nou tram de xarxa d’aigua potable del camí vell de la Peguera (37.682 euros) i la contractació d’espectacles per a la festa major (91.994 euros) es van adjudicar sense haver formalitzat cap contracte. D’altra banda, l’òrgan fiscalitzador posa de manifest que el comú no registra per escrit ni les fiances que cobra en metàl·lic ni els xecs que rep dels licitadors i que hi ha 571.523 euros en crèdits que no disposen de finançament específic, així com transferències de crèdit de 7.700 euros per despeses de personal contràries a la llei. Pel que fa a Naturlandia, ha detectat 9.143 litres de carburant dels vehicles que no consten enlloc i afirma que el comú no reflecteix en el seu pressupost els pagaments i cobraments dels salaris del personal temporer que estava a l’atur i que ascendeixen als 98.733 euros (que assumia Govern). A més, tampoc inclou cobraments i pagaments fets el gener del 2016 però provenien d’operacions del 2015 ni cap mesura correctora –com marca la llei– en cas de romanent negatiu.

tracking