El Contrapàs torna de la mà d'un grup d'exdansaires

L’exhibició tindrà lloc a la plaça del Consell General, a les 12.45 hores

El Contrapàs torna de la mà d'un grup d'exdansairesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui al matí, a la plaça del Consell General, hi té lloc la primera trobada de dansaires populars del Contrapàs, una reunió d’exballarins que volen recopilar material gràfic i experiències d’aquesta dansa tradicional, típica de les festes majors, i oferiran una demostració dels seus passos. Serà a partir de les 12.45 hores i a l’acte hi assistiran la cònsol major i el menor de la parròquia, Conxita Marsol i Marc Pons, respectivament, i també la consellera de Social, Ester Vilarrubla.

A les 10.30, els dansaires encapçalats per Teo Armengol visualitzaran i escanejaran el material que volen recopilar, després visitaran una petita exposició, i finalment es faran una fotografia de grup a les escales de Casa de la Vall. Després hi haurà l’exhibició del ball i s’acabarà amb un petit refrigeri.

El Contrapàs és una dansa que es remunta al segle XIX i rep el seu nom de la combinació de passos que s’han de marcar. És un dels balls precursors de la Sardana però la seva complicada coreografia l’ha fet pràcticament desaparèixer. Fins als anys 80 i per decisió del comú, estava reservat únicament a l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, però a partir dels 90 i per la demanda d’un col·lectiu d’exdansaires, es va obrir al poble. Per una banda, l’Esbart seguia ballant-lo però després també el podia seguir la resta de la gent.

tracking