Capesa intenta ampliar capital per als dipòsits

L’empresa no va aconseguir més diners durant la junta anterior perquè no hi van anar el 50% dels accionistes

Capesa intenta ampliar capital per als dipòsitsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Capesa torna a convocar una junta extraordinària d’accionistes per aconseguir l’ampliació de capital, per valor d’1,3 milions d’euros, que ha de servir per finançar els dos dipòsits nous d’aigües de la parròquia que ja estan en funcionament. “Una ampliació de capital d’aquestes característiques és una gestió complicada perquè necessitem que almenys el 50% de l’accionariat hi sigui present. No ho vam aconseguir fa uns mesos i per aquesta, estic actuant gairebé com un polític, fent campanya electoral de porta en porta”, afirma el president de la companyia, Eduard López Mirmi. Els estatuts de Capesa impedeixen que un mateix accionista poseeixi més d’un 2% d’accions excepte el comú, que ara mateix frega el 6,5% i a la primera, que es va fer ara fa un any, només hi van anar el 23% del total. “Tenim 830 accionistes, és a dir, que els tenim molt atomitzats i fa molt difícil poder-los reunir a tots. Si no ho aconseguim, seguirem buscant noves vies per finançar els dipòsits, però de totes maneres comptem amb el suport de la corporació d’Escaldes, que ja ha desbloquejat la mateixa quantitat per si finalment podem celebrar la junta extraordinària, però ningú compra més accions, se les quedarien totes i tindrien un 22% del total”, informava López Mirmi, una situació que a ell tampoc li sembla malament.

Etiquetes:

Si no es pogués fer la sessió, que en principi està convocada per al pròxim 28 de juny, els 1,3 milions d’euros necessaris es finançarien a través d’un préstec. En aquest sentit López Mirmi diu que “estem segurs que amb la nostra capacitat econòmica podríem afrontar el pagament en un termini de dos o tres anys”.

Pòlisses financeres

López Mirmi va explicar que encara que l’ampliació de capital tiri endavant no es disposaran dels diners fins a principi de l’any que ve, de manera que, paral·lelament, s’han demanat dues pòlisses de crèdit a dues entitats bancàries que a més són accionistes de Capesa. “Ho hem hagut de fer així perquè mentrestant necessitem seguir pagant les factures d’aquest projecte, però també de les altres inversions en les quals estem treballant. Tenim sis mesos per fer-la i tornarem les pòlisses en aquest temps”, va assegurar López Mirmi.

Els dipòsits d’aigües que s’han construït a la parròquia tenen una capacitat molt superior al que ja existia i està dividit en dos contenidors. Cada un d’ells té una capacitat d’emmagatzematge de 2.500 metres cúbics, l’anterior només arribava als 800, i ja estan plenament operatius, però els falten encara les vies d’entrada i sortida d’aigua. “Volem que estiguin els quatre connectats. Ara mateix, quan els dos primers estan plens, l’aigua cau al tercer i al quart si fos necessari. Per treure-la, necessitem una bomba que torni el líquid als primers dipòsits”, comentava López Mirmi per, acte seguit, informar que aquestes connexions estaran enllestides a finals d’agost, moment en què els quatre dipòsits seran plenament autònoms. En global, l’operació tindrà un cost de 2,3 milions d’euros, perquè a la xifra inicial cal sumar-hi aquestes connexions que tenen un cost aproximat d’un milió d’euros més. De totes maneres, segons López Mirmi aquesta era una infraestructura molt necessària per a la parròquia i ja s’ha començat a utilitzar, per exemple dissabte passat. “Després del diluvi que va caure, els dipòsits 1 i 2, els que estan connectats, es van buidar i vam haver de fer un transvàs al tercer. A diferència del que va passar el 2015, quan una situació similar va obligar a tallar el subministrament, aquesta operació no la va notar ningú i aquesta és la funció que tenen”, va dir.

Més infraestructures

Capesa vol en un futur pròxim construir una nova estació de tractament d’aigua potable que estaria valorada en un milió d’euros, a més està treballant en altres projectes a l’avinguda del Fener o al Pont del Madriu.

tracking