L'oposició carrega contra Marsol pel contracte de la xarxa d'aigües

La minoria critica l’adjudicació directa d’obra de la canonada d’aigua potable a la mateixa empresa que farà la separativa

L'oposició carrega contra Marsol pel contracte de la xarxa d'aigüesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Majoria i oposició van tenir un dur cara a cara per les obres de separativa d’aigües que s’han de fer a la zona compresa entre els carrers Creu grossa, Closes de Guillemó i Bisbe Príncep Iglesias i que es van presentar ahir durant la sessió del consell del comú. Cd’I+Liberals i socialdemòcrates van car­regar amb força pel retard de més de sis mesos d’aquests treballs, i per l’adjudicació directa que s’ha fet a la mateixa empresa que les ha de fer perquè faci la construcció d’una via alternativa a la xarxa general d’aigua potable davant el risc que aquestes obres posin en perill el subministrament de la parròquia o fins i tot, la seguretat dels obrers. Segons Jordi Minguillón, conseller de Cd’I+Liberals, aquesta decisió és una “irregularitat menor o una greu deficiència administrativa. L’adjudicació inicial de la separativa preveia que els treballs finalitzarien a finals de desembre de l’any passat, però la majoria va parar les obres. Ara s’hauria d’haver obert un nou concurs perquè les condicions han variat i potser altres empreses podrien presentar-s’hi”, va comentar el mateix Minguillón. Per la seva banda, la consellera del PS+I, Dolors Carmona, va afirmar que “ens fa mal als ulls aquesta solució que ha pres la majoria. Creiem que hi havia prou temps per fer bé les coses, i de fet, diem el mateix que proposava l’interventor, és a dir, anul·lar el concurs i no fer una adjudicació directa”.

Conxita Marsol, cònsol major de la parròquia, va reconèixer que ells mateixos les van frenar, però “va ser per una demanda del ministeri d’Educació, que ens va fer veure que tallar el carrer perjudicava el transport escolar i ens va demanar que les ajornéssim fins a final del curs escolar”, va dir la cònsol.

Insinuacions d’interessos

Marsol va esclatar quan des de les files socialdemòcrates es va insinuar que el conseller Josep Antoni Cortés podria tenir afinitat per la companyia adjudicataria de les obres, ja que hi té vincles familiars. La cònsol major va replicar amb fúria que “no toleraré cap insinuació de mans negres ni de cap interès particular. Acusar d’aquesta manera està fora de lloc i si tenen dubtes, vagin a denunciar-ho a la fiscalia i que investigui el que calgui”. La consellera Carmona es va explicar dient que no era la seva intenció acusar el conseller Cortés, sinó que “adjudicacions com aquesta, fetes d’aquesta manera, provoquen que algú pugui pensar malament”. Minguillón va anar més enllà i va afirmar que “poso la mà al foc pel conseller, però pel bé de tots nosaltres, hauríem de vigilar més de cara al futur”.

Marsol va presentar l’acord per fer passar les canonades de la separativa d’aigües de Santa Coloma per sota del terreny de dos propietaris i no haver-ho de fer per l’avinguda d’Enclar. Segons la cònsol “això ens permetrà acabar les obres a finals de juliol i ens costarà 180.000 euros en lloc dels 2,5 milions que costava fer-ho per la carretera”. Els consellers de Cd’I+Liberals van criticar que l’acord amb les dues propietats sigui només de deu anys i després renovable any a any. “És una operació en precari. Aquest temps és molt poc parlant d’infraestructures urbanes, i la renovació anual només ens farà patir cada any. Espero, senyora Marsol, que quan venci el contracte vostè ja no hi sigui”, li va dir Víctor Pintos. Carmona va preguntar directament a Marsol si hi havia contraprestacions a canvi d’aquest tracte, però ella ho va negar i va afirmar que només podran connectar-se directament al col·lector. Marsol opinava que “a mesura que s’urbanitzi la zona els nous vials es connectaran directament i ja no serà tan necessari el pas per sota aquestes propietats”.

EL COMÚ PAGARÀ EL SOU DELS EMPLEATS DEL SAD

El comú va haver de demanar una ampliació del pressupost de 90.000 euros per fer front al sou dels treballadors del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) fins a finals d’any, malgrat que és el Govern qui ofereix aquest servei des de principis de mes. L’oposició no va entendre com és que és el comú qui ha de pagar el salari d’aquests treballadors que ara depenen de l’Estat i no del comú. Marsol va afirmar que entenia les crítiques i que compartia bona part d’elles, de fet va afirmar que no havia volgut pressupostar el salari complet, però que era una decisió que totes les corporacions havien pres i que preferia garantir el servei per a la població abans que oposar-s’hi.

L'APARCAMENT ELS POUETS PODRIA ESTAR EN PERILL

Conxita Marsol va informar que els titulars de la concessió de l’explotació del pàrquing Els Pouets podrien perdre-la perquè encara no han presentat els informes tècnics, els energètics en aquest cas, al comú i que això representa una greu falta.“Si no ho fan aviat, començarem a plantejar-nos anul·lar la concessió de l’aparcament”, va dir preocupada la cònsol major. Aquesta seria una decisió a la qual la corporació no vol arribar i espera que se solucioni aviat perquè “volem afavorir la creació d’un negoci sense posar pals a les rodes. Ara, el que no pot ser és que encara no tinguem aquests informes sobre la taula després de tant temps i el termini d’entrega expirava entre avui [per ahir] o demà [per avui]”, va afirmar Marsol.

tracking