Encamp i Canillo fan front comú per evitar la ruptura de Grandvalira

Els cònsols majors, Jordi Torres i Josep Mandicó, escenifiquen unitat i asseguren que van “a l’una” per salvar Nevasa

Encamp i Canillo fan front comú per evitar la ruptura de Grandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els cònsols majors d’Encamp i Canillo, Jordi Torres i Josep Mandicó, van assegurar ahir que faran “tot el possible” per evitar la ruptura de Nevasa. “Anem a l’una”, va dir Torres, tot i reconèixer que hi ha “especificitats” sobre les quals mantenen posicions diferents.

Mandicó hi va afegir que ambdós comuns “no escatimaran esforços” per salvar Grandvalira, malgrat recordar que hi ha una tercera part que no depèn d’ells. “Cal saber quins motius té Viladomat i si realment es poden salvar”, va matisar. Torres i Mandicó van escenificar unitat en la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols, a Canillo.

Els dos van afirmar que encara no han parlat amb el màxim accionista de Saetde, Joan Viladomat, i que desconeixen quins “motius de fons” té per voler la liquidació de Nevasa. Això sí, tenen clar que cal fer “el possible i l’impossible” per impedir el divorci entre Saetde i Ensisa. Segons Torres, “hi ha la voluntat” de treballar “amb l’objectiu comú” de reconduir la situació. Amb tot, no van concretar quina ha de ser la fórmula que salvi la marca.

Torres va reconèixer que els representants del comú d’Encamp al consell d’administració de Saetde van donar suport a la proposta de dissolució de Viladomat, “vetllant” pels interessos de la societat de la qual formen part. Ara bé, va dir que “el que pugui pensar el comú d’Encamp” no ha de ser el mateix.

El PS qüestiona la plataforma

El Partit Socialdemòcrata (PS) va fer pública ahir una carta de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) del 2012, a partir de la qual Pere López, conseller general del PS, va posar en relleu que la FIS ja considerava com a “excel·lent” la pista de l’Avet i que només va recomanar “ampliació d’espais” per a la Copa del Món del 2019. “No es desprèn l’exigència ni l’obligació de construir una instal·lació com la que el Govern ha validat amb la declaració de projecte d’interès nacional”, va dir López.

Pel que fa a l’informe d’Ordenament relatiu a la proposta per a la declaració, López va dir que la plataforma de Soldeu “no entra a la llista” per ser-ho. Perquè és un projecte elaborat per Ensisa, i la llei diu que “és Govern qui ha de redactar, elaborar i aprovar els projectes d’interès nacional”. El PS ha entrat una pregunta a Sindicatura perquè el Govern doni arguments en aquest sentit.

EVITAR ESMENES A LES TRANSFERÈNCIES

Els cònsols van analitzar ahir l’estat de la negociació de les transferències. Segons Mandicó, hi ha el desig que el projecte de llei rebi el menor nombre d’esmenes possible. “Si hi ha acord entre Govern i comuns, i després amb els grups parlamentaris, no té sentit que un cop arribi al Consell General estigui ple d’esmenes”, va dir. Els cònsols també estan d’acord amb la proposta de repartiment que introdueix noves variables com la solidaritat o la gent gran i la infància. I esperen a conèixer les simulacions de càlcul del Govern sobre si la base es fa sobre el PIB o sobre ingressos.

tracking