El comú defensa el comiat del cap d'obres

Explica que es va acomiadar el treballador perquè “no estàvem satisfets dels seus serveis”

El comú defensa el comiat del cap d'obresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va justificar ahir l’acomiadament del cap d’obres i urbanisme del comú, a qui a mitjan mes passat es va comunicar que es feia fora a través de la via no causal. L’arquitecte, que treballava a la corporació des de feia anys, va obtenir l’any 2009 la plaça com a agent de l’administració de caràcter indefinit. Per aquest motiu, va interposar una demanda a la Batllia adduint que té les mateixes condicions que un funcionari i per tant no podia ser acomiadat segons el Codi de relacions laborals, sinó per la Llei de la funció pública. Mandicó va defensar la correcció del procediment emprat per fer fora l’empleat tot i que va admetre poca concreció legal. Si es confirma mala praxi el comú acatarà el que determini la justícia.

En declaracions al Diari després de la sessió de consell de comú sabut celebrat ahir al vespre, Mandicó va explicar que “en cap moment hi ha hagut cap mala intenció”, sinó que “simplement no estàvem satisfets dels seus serveis”. El mandatari va assegurar que al treballador “se li va comunicar” la intenció i que se’l va advertir en algunes ocasions. “Se li va dir diverses vegades que fes un esforç i no el va fer”, va afirmar Mandicó. Així mateix, va defensar que “tots els assessoraments que teníem ens van dir que [l’acomiadament no causal] era cor­recte”. Malgrat això, va reconèixer que hi ha la possibilitat que no hagin actuat degudament.

“Algun dia potser ens hauran d’acabar dient que ens vam equivocar i que això està mal fet. Si ho fan, a partir de llavors ja ho sabrem”, va argumentar, al·legant que “la interpretació de la llei no està del tot clara”, però que la corporació va actuar d’acord amb els postulats del departament jurídic. El cònsol major va assenyalar que ja està previst compensar-lo econòmicament però va avançar que acataran el que digui la justícia si determina que l’acomiadament va ser irregular. “Si ens diuen que li hem de donar més diners només podem fer que acatar-ho, no podem fer una altra cosa”, va indicar. “Si ens hem equivocat ens hem equivocat, però ho vam fer sense cap tipus de mala fe”, va sentenciar.

Amb tot, va insistir que el comú va interpretar “la llei”, no la Llei de la funció pública, i va manifestar que “algú ho haurà d’aclarir”, referint-se a la controvèrsia per si un treballador de l’administració de caràcter indefinit es regeix per la mateixa norma que els funcionaris o bé per la normativa que regula les relacions dels treballadors de l’àmbit privat.

L'EMBELLIMENT DEL NUCLI ANTIC, AQUESTA SETMANA

La primera fase de les obres per embellir el nucli antic de Canillo començaran aquesta setmana i s’allargaran fins a final d’any. El conseller d’Urbanisme, Cerni Pol, va explicar en la sessió de consell de comú sabut que es va fer ahir que els treballs costaran entre 17.000 i 20.000 euros menys després de comprovar que el paviment del nucli antic, que estava previst que fos de pedra, finalment s’ha de fer amb asfalt. A més, va indicar que es posaran unes plaques amb els noms i els símbols antics a les cases pairals.

El consell de comú va aprovar la creació de la taxa del cadastre per aquells ciutadans que necessitin obtenir documents i informació del registre. Així mateix, el ple va aprovar un contracte amb una empresa per instal·lar el programari necessari per informatitzar la biblioteca comunal i un conveni de col·laboració amb Andorra Turisme per a la comercialització d’entrades del bus turístic. El consell de comú també va ratificar el conveni per millorar la xarxa de clavegueram de Prats per acabar amb els abocaments d’aigües residuals al medi natural.

tracking