URBANISME

Embelliment del carrer Sant Jordi del Pas

El plec de bases preveu l’ampliació de les voravies, canvis en l’enllumenat i habilitar un espai cobert per organitzar-hi fires

Embelliment del carrer Sant Jordi del PasFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pas de la Casa es prepara per a un rentat de cara de dues de les zones més concorregudes de la població. El comú d’Encamp ha convocat dos concursos públics per a la redacció de dos projectes urbanístics: un per remodelar el carrer Sant Jordi en el tram entre el carrer de les Abelletes i el car­rer de les Pistes i l’altre per renovar la plaça de l’Església.

Encara que no se saben encara els terminis de les obres ni el seu cost concret, es preveu una remodelació del carrer Sant Jordi que comportarà l’augment de fins a un metre de la voravia, que passarà a ser de peces de granit. Entre d’altres mesures, s’hi col·locarien jardineres, es reordenaria l’estacionament lateral de vehicles i es milloraria el sistema d’enllumenat públic.

Mentre el comú d’Encamp té previst pronunciar-se avui sobre els dos projectes, el conseller de la minoria socialdemòcrata Pere Marsenyach les veu amb bons ulls. “El carrer Sant Jordi és una zona que està molt degradada i que necessita una millora després d’anys”, va explicar Marse­nyach, que alhora creu que això millorarà l’atractiu turístic del Pas de la Casa.

Més seguretat

“Es millorarà en imatge i seguretat, i serà més fàcil treure la neu els mesos d’hivern”, hi va afegir el conseller socialdemòcrata. Un cop adjudicats pel comú, els treballs tècnics de redacció dels dos projectes –el del carrer Sant Jordi i el de la plaça de l’Església– hauran d’estar totalment acabats en el termini de tres mesos. La data límit de presentació dels sobres amb els projectes finalitza el 30 de juny. Un cop es redacti i s’escullin les idees definitives, es treballarà en un plec de bases per a la licitació i l’adjudicació de les obres, en què ja s’hi establirà un pressupost base. El projecte que té com a objectiu remodelar la plaça de l’Església preveu reformar les voravies de manera idèntica a la que es preveu per al car­rer Sant Jordi, pavimentar la plaça i la placeta, millores en l’enllumenat i es preveurà l’habilitació d’un espai cobert de grans dimensions perquè s’hi puguin desenvolupar festes i esdeveniments turístics i culturals. Marsenyach explica que és una reforma necessària atès que ara mateix “no hi ha gaire vida”. Els comerciants del Pas donen llum verd a les dues propostes perquè creuen que pot suposar un impuls per al Pas, tot i que esperen conèixer més detalls sobre els projectes. “Estem contents per tot allò que suposi una millora per al Pas de la Casa”, va dir el president de la Iniciativa Publicitària del Pas, Jean-Jacques Carrié.

tracking