El consell d'infants organitza una diada pel 10 de juny

El comú també crearà un nou joc a la zona del Prat del Roure de cara al mes de juliol

El consell d'infants organitza una diada pel 10 de junyANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un any més i com ja és habitual, 22 infants de les escoles andorrana, francesa, espanyola i Sagrada Família han acompanyat la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, i la consellera de Joventut, Laura Lavado, en una nova sessió del consell d'infants. Més enllà de les clàssiques propostes relacionades amb la neteja i manteniment dels carrers de la parròquia, el consell d'aquest dijous ha servit per plantejar la celebració de la 1a Diada del consell d'infants, el pròxim 10 de juny.

Els infants escaldencs tindran l'oportunitat de gaudir d'un taller de rubik, una gimcana i un taller infantil durant el dia al Prat del Roure i la plaça Coprínceps. A més, per acabar la jornada hi haurà un berenar amb coca i xocolata per les famílies que participin en la diada. Aquesta idea és dura a terme, després que s'hagués plantejat en una sessió anterior.

La proposta ha agradat "molt" als diferents infants que han pres part en el consell, i és que segons la portaveu de l'escola francesa d'Escaldes-Engordany, Miren Barciela, aquesta iniciativa els permetrà "estat tots junts, conèixer-nos i fer molts amics". Un fet que també comparteix la representant de l'escola andorrana de la parròquia, Anna Torres, ja que "és un dia per a nosaltres i segur que ens ho passarem molt bé".

A banda de la diada, la consellera de Joventut d'Escaldes-Engordany, Laura Lavado, també ha anunciat la creació d'una nova atracció, on actualment hi ha el sorral del Prat del Roure. Lavado no ha donat detalls sobre quin serà aquest nou joc, tot i que ha confirmat que estarà llest al mes de juliol. A més, la consellera ha explicat que "creiem que amb aquesta nova atracció donarem sortida a les peticions dels infants de 10 a 16 anys".

Els infants ho tenen força clar i per a la majoria, aquesta nova atracció hauria de ser una aranya, com és el cas del portaveu de la Sagrada Família, Bernat Solanelles, que ha explicat que "estem una mica nerviosos per saber què hi posaran". D'altres, com el representant de l'escola espanyola, Rafael Varejao, s'han mostrat més convençuts i han remarcat que "volem una aranya perquè a altres parròquies també n'hi ha".

La realització d'un camí per a l'escola francesa ha estat una de les propostes recurrents dels infants, tot i que segons han informat des del comú, aquesta proposta s'ha plantejat al Servei de Mobilitat i que durant la taula de mobilitat del pròxim dia 12 es tornarà a posar sobre la taula, per avançar en aquest projecte. Per un altre costat, els consellers d'infància també han plantejat la necessitat de tenir cura de la natura i la muntanya. Per aquest motiu, en el consell d'aquest dijous s'ha aprovat la creació d'un vídeo dels infants netejant la muntanya, per tal de conscienciar la població.

En aquest sentit, la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, també ha informat que en referència a les propostes fetes en altres sessions sobre els excrements de gos, el comú realitzarà una nota de premsa amb diferents cartes fetes per les escoles, perquè la gent prengui consciència d'aquesta problemàtica.

A més, Marín també ha anunciat que han rebut el vistiplau de la UEFA, per tal de replantar la gespa artificial del Prat del Roure atenent així una de les peticions que s'han fet aquest dijous en la sessió del consell, que s'emmarca en el projecte de 'ciutats amigues per la infància' d'Unicef.

tracking