El comú negocia crear un “petit” Parc Central a Santa Coloma amb Govern

Conxita Marsol explica que el nou espai ha de situar-se prop de la caserna dels bombers

El comú negocia crear un “petit” Parc Central a Santa Coloma amb GovernCOMÚ ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va anunciar ahir la futura creació d’un “petit” Parc Central a la zona del costat de la caserna de bombers de Santa Coloma. Marsol va dir-ho durant la celebració del primer consell d’infants de la capital, que van protagonitzar quinze nens i nenes dels cinc centres de primària i en què van aprovar-se les dotze propostes presentades.

Marsol va elogiar els projectes dels infants, que va considerar “molt ben treballats” i que va elogiar per “realistes” i “factibles”.

De fet, va ser després que els alumnes del col·legi Janer reclamessin l’espai que la cònsol major va revelar que el comú treballa precisament per aconseguir que el Govern cedeixi un terreny, que juntament amb d’altres, es destinaria al nou parc. “La idea és fer com un Parc Central, però a mida, més petit i adaptat”, va avançar Conxita Marsol.

“Hi ha uns terrenys que poden ser de cessió i uns altres que són del Govern, és un projecte en estat embrionari”, va dir. L’espai que es planteja seria “allargat i vora el riu, i tindria accessos a diferents zones de Santa Coloma”, va afegir la cònsol major d’Andorra la Vella. Marsol va assegurar que l’executiu “ho veu bé” i que fa un mes i mig que hi treballen.

Embelliment de zones escolars

L’embelliment de les zones escolars i dels seus camins d’accés, com el carrer Ciutat de Valls, així com la instal·lació de parcs i pipicans per a gossos, també van generar debat en el primer consell d’infants de la capital. Els consellers van demanar un camí a les escoles “més net, segur, bonic i alegre”, i van proposar pintar, per exemple, bancs, parets i fanals.

Per si mateix, l’actual Parc Central va centrar l’atenció de moltes propostes. Els nens i nenes van sol·licitar-hi més neteja, sobretot als lavabos i, entre d’altres, una millora de l’skate park. Marsol va afirmar que “està encantada” amb uns consellers infantils que evidencien “molt de futur” per a Andorra la Vella.

tracking