Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ordino

Arcalís estrenarà teleesquí als Orris de cara a la nova temporada

Les inversions incloses en el pla director de l’estació contemplen renovar els canons de neu i canvis en les canonades
Un telecadira a l'estació d'Ordino-Arcalís.

Arcalís estrenarà teleesquí als Orris de cara a la nova temporada

Un telecadira a l'estació d'Ordino-Arcalís.

ARXIU
Actualitzada 26/05/2017 a les 07:08
El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va indicar que de cara a la pròxima temporada d’esquí, l’estació d’Ordino-Arcalís ja tindrà el nou teleesquí dels Orris i s’hauran renovat els canons de neu artificial, així com altres canvis en les canonades. Mortés va explicar que les obres es faran a l’estiu i que el total pressupostat per a aquestes reformes serà d’uns 450.000 euros. “De cara a l’any vinent estrenarem el teleesquí als Orris, que costarà uns 250.000 euros, i la resta de les instal·lacions que volem reformar valdran uns 200.000 euros més”, va indicar el cònsol. El teleesquí dels Orris és una infraestructura que bàsicament està pensada perquè els debutants puguin pujar fins a la part alta de la pista els dies que hi hagi poca neu.
En la sessió del consell del comú que es va celebrar ahir, el cònsol major també va fer referència a l’estat del finançament del pla director de l’estació i que té com a una de les obres principals el telecabina de la Coma. Segons Mortés, els terminis es van complint i l’obra hauria d’estar operativa la temporada 2018/19, “el telecabina estarà llest aleshores i unirà la zona de l’Hortell amb la Coma. El pressupost d’aquesta infraestructura serà d’entre 6 i 7 milions d’euros, però encara estem buscant vies de finançament”, va informar el cònsol major d’Ordino. En aquest sentit, Mortés va explicar que contemplen dues vies principals, una, la del project finance que “és la prioritària, perquè és la que està sobre la taula, però encara estem fent prospeccions, i la segona és una cerca d’inversors privats que està en fase de desenvolupament”. Mortés va confirmar que per a la primera opció ja “tenim moltes empreses, tant nacionals com internacionals, i també bancs, que s’han mostrat interessades per col·laborar”. Per contra, la consellera de la minoria, Eva Choy, va afirmar que ells no tenen informació al respecte i que “estem en espera de rebre notícies, encara que ja ens van avisar que podrien trigar uns mesos a donar-la”, va confirmar.

L’heliport al terreny del cònsol
Josep Àngel Mortés va negar haver ofert la parròquia com a seu alternativa per instal·lar-hi l’heliport que tantes queixes està aixecant a Escaldes, sinó que “només vaig dir que si el Govern vol, aquí tenim prou terrenys per fer-lo. Estem veient que a cada par­ròquia on es proposa hi ha problemes, i si ens hi seguim opo­sant, al final no hi haurà heliport”, va reivindicar el cònsol major. Més dura va ser la consellera de la minoria Sandra Tudó en reconèixer que potser no és la infraestructura que necessita la parròquia i que en tot cas potser el cònsol té algun interès darrere aquesta demanda, “el se-nyor Mortés no ha fet cap proposta sobre on ubicaria exactament la pista de l’heliport, potser és que ell té uns terrenys particulars o alguna persona del seu voltant té alguna parcel·la buida”, va etzibar-li Tudó, per després afirmar que “si només es vol per pujar i baixar, és a dir que no hi ha marge per a fer pernoctacions, o no dona feina a la gent, aleshores potser no seria del nostre interès”.
Mortés va recordar que a Ordino ja hi ha un heliport des de fa 25 anys i que mai ha creat problemes, “fa molts anys que ja en tenim un, està a la frontera amb la Massana, i el sobrevol és diari, igual que els sorolls que genera, però estem acostumats”.
  • #3 Teleski
    (26/05/17 12:59)

    Ja hi era va dir..
    N'hi havia un altre a la zona de la pista verda de l'abarsetar,que una allau provocada i mal tirada se'l va emportar i no l'han substituit,per aquestes mateixes dades també morí una ratrac nova a les flames,tot per escriure un llibre.Mala gestió total.

    Respondre
  • #2 Un d'Ordino que no ho veu clar
    (26/05/17 08:01)

    El financament,amb interessos elevats com es parla i amb la garantia de les transferències i bens comunals será sens dubte la ruina de la parr'oquia una mala acció amb el "Nihil Obstat" de DA.un altra son les adjudicacions de enginys i material a dit sense cap altre presupost aquest fet es denunciable,tractant-se de diner pùblic.

    Respondre
  • #1 Ja hi era
    (26/05/17 07:35)

    El telesquí ja hi era, la ex subconsol el va retirar i pagant. Ara tornem a pagar per posar-n'hi un. I no val l'excusa que aquest serà més modern, l'altre anava perfectament.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts