Molt més que florsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andoflora 2017, la 24a edició de la fira de la flor de la Massana, es va inaugurar ahir amb una selfie del cònsol major, David Baró. Després, les joves components del grup Trinity Company, de l’escola de ball Fit Dansa, van trencar el gel amb una coreografia a ritme de hip-hop, “que no ens va costar gaires assajos tenir llesta perquè l’hem treballat durant tot l’any”, van afirmar la Melissa i la Jeny i, tot seguit, van començar tres dies dedicats a la flor i als productes vegetals en diferents indrets de la parròquia. Enguany, quatre floristes participen en un concurs per decorar quatre espais públics com són la parada d’autobusos del comú, el camí de les escoles, la plaça del Pi i l’entrada a les Fontetes. Els assistents seran els que decidiran el guanyador demà. També se sabrà quina de les escoles de la Massana han fet el tapís amb fruites i verdures més atractiu. Aquí no hi ha més premi que gaudir del suc després de triturar-los.

Per als comerciants Andoflora és un lloc molt especial perquè “és una manera agraïda de sortir de la botiga i trobar-nos amb el client cara a cara. Les vendes no es poden comparar amb les de la botiga però aquí busquem el contacte directe amb el comprador”, assegura la Carina, de l’estand Tot Natura. La Fàtima, de Natturals, tampoc pensa en la venda directa com a objectiu principal. “Nosaltres volem donar-nos a conèixer i per això la part econòmica en aquest cas és secundària. Ja havíem participat en vàries ocasions però ara feia temps que no ho fèiem i estem molt contents d’haver-hi tornat.”

Però no tan sols hi ha flors i plantes a Andoflora. Al final de tot de la plaça de les Fontetes hi ha la Sarah, que regenta la paradeta Fet a casa. Ella és una dona de Hong Kong, filla de pares anglesos, que viu a Ordino i fa 15 anys que té botiga a Andoflora. “És una fira fantàstica i meravellosa. M’encanta veure la gent al carrer fora de temporada. A mi ja em coneixen pels meus pastissos, melmelades i pels productes hand made que faig”. Una mica abans hi ha la Maite, a la parada Nina Rosa. Ella fa flors i plantes de teixits i ha decidit participar en aquesta fira per primera vegada. “Aquest és el meu hobby. A casa tenia moltes caixes plenes i com que d’alguna manera està relacionat, vaig decidir inscriure-m’hi”.

Durant tot el cap de setmana “Andoflora garanteix hores de diversió”, afirma el cònsol major, i raó no li’n falta, ja que hi haurà tallers, activitats i compres. A més, demà s’estrenarà Llamp de flors, un ball creat per a aquesta ocasió.

tracking