La desestimació del recurs pels sous comunals satisfà Torres

El cònsol considera que el Constitucional avala que “hem fet bé les coses”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va mostrar ahir la seva “satisfacció” per la sentència del Tribunal Constitucional que dona la raó al comú en desestimar el recurs d’empara que els consellers de Liberals d’Andorra + Independents, Jordi Troguet i Maribel Lafoz, van presentar amb relació a la graella salarial aprovada per la corporació comunal a principi de mandat. “Entenem que hem fet les coses bé i així ho ha dit el tribunal”, va explicar Tor­res, que va recordar que “hi havia hagut dues sentències abans i també ens havien donat la raó”.

Torres va assenyalar que “no hem volgut mai fer declaracions al respecte perquè enteníem que era un tema que fins que no hi hagués l’última sentència no valia la pena pronunciar-se”, i va afegir que “això s’acaba aquí per la nostra part. No sé si aniran a Estrasburg, tot i que encara els queda aquesta via”. També va recordar que la sentència els obliga a pagar les costes del procés judicial. “No és el comú qui les reclama, sinó la Batllia. Hi estan obligats”, va explicar.

Segons el cònsol major, l’oposició, en el moment d’anar als tribunals al·legant que s’havia vulnerat el dret a accedir en condicions d’igualtat a les funcions i càrrecs públics i que, per tant, es declarés nul·la la graella salarial i s’ordenés la fixació d’una de nova, “potser va pecar d’in­experiència”. El cònsol va indicar: “Recordo que als primers comuns, en els primers acords que es van prendre, ho volien judicialitzar tot.” El mandatari hi va afegir que “arriba un moment que t’adones de quina és la realitat en la qual estem i crec que ells també n’han pres consciència”.

tracking