El comú ajusta la cessió de terreny del Parc Central

La corporació rebaixa la cessió de terrenys per tal de tirar endavant el pla especial de l’espai

El comú ajusta la cessió de terreny del Parc CentralARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Andorra la Vella ha rebaixat la cessió de terrenys del Parc Central per tal de tirar endavant el pla especial de la zona verda. En el marc de la revisió del pla d’ordenació i urbanisme par­roquial (POUP), la corporació ha decidit reduir del 35% al 33% la cessió de la zona, una acció que s’ha dut a terme per tal d’ajustar-se al que marca la llei, ja que el percentatge superava el límit estipulat. Segons va explicar la cònsol major, Conxita Marsol, “hi havia un problema d’escreix de cessió” que impedia fer un pla especial al Parc Central, que “no estava tancat” malgrat que “tothom hi estava d’acord” atès el caràcter d’interès parroquial de l’espai verd de la ciutat.

És per això que “hem reduït aquest escreix de cessió i l’hem deixat al que preveu la llei”, va remarcar Marsol, alhora que va insistir que “era una cessió que estava fora de llei i l’hem ajustat a la legalitat”. D’aquesta manera, “ara no hi hauria d’haver cap problema perquè aquest tipus de cessió està regulada per la Llei del sòl”. Així, la zona verda quedarà completament cedida al comú, mentre que l’aparcament del Parc Central seguirà en mans de la propietat.

Església de Santa Coloma

Una altra de les modificacions incloses en la darrera revisió del pla d’urbanisme fa referència als ter­renys que envolten l’església de Santa Coloma, catalogada com a bé d’interès cultural i amb l’entorn protegit. El comú va pactar amb la propietat compensar-li la pèrdua d’edificabilitat de la zona a través d’uns altres terrenys de la seva propietat que també són a Santa Coloma.

En concret, es tracta de 1.000 metres quadrats situats al voltant de l’església on no s’hi pot construir i per tant “és veritat que al pla d’urbanisme hem compensat l’edificabilitat que el propietari tenia amb unes altres parcel·les perquè com que està protegit no hi pot construir”, va indicar Marsol. “S’ha trobat aquesta fórmula per facilitar que el propietari no perdi els drets de construcció que tenia i que van quedar afectats quan es va aprovar l’entorn de protecció”, va resumir.

COMENCEN LES REUNIONS PER L'EMBELLIMENT

El comú de la capital i el d’Escaldes-Engordany han iniciat aquesta setmana les reunions amb l’equip d’enginyers que haurà d’elaborar el projecte de reforma de les avingudes Meritxell i Carlemany. Els tècnics de les dues corporacions orientaran els professionals en la redacció del dossier, que hauran de lliurar d’aquí a deu setmanes. Un procés durant el qual el comú es reunirà també amb els comerciants perquè hi facin aportacions. “No serà un gran canvi, sinó una cosa fàcil, còmoda, de qualitat, amb granit, respectant al màxim la il·luminació i els fanals que tenim”, va nar­rar Marsol, que va recordar que la imatge “no serà unificada del tot” amb Escaldes però sí que haurà de “donar sensació de zona central”. Segons la cònsol, les obres començaran després de l’estiu, s’aturaran durant l’hivern i es reprendran després de Setmana Santa de l’any que ve.

tracking