Reportatge

Els escaldencs celebren la Diada d'Engolasters

La Diada de Sant Miquel d’Engolasters ha estat el primer acte oficial de la nova pubilla i la presentació als veïns d’Escaldes-Engordany. Molts dels participants a la festa reivindicaven que fos un dia festiu, ja que donaria més representativitat al patró de la parròquia.

Els escaldencs celebren la Diada d'EngolastersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diada de Sant Miquel d’Engolasters va ser la presentació oficial de la nova pubilla d’Escaldes-Engordany, Jèssica del Pozo, que es va mostrar encantada de poder celebrar una jornada com aquesta, portant la bandera de la seva localitat. Al pla de Sant Miquel d’Engolasters es van reunir una cinquantena de persones per gaudir d’aquest dia i la Jèssica explicava en què consistia la seva tasca com a pubilla. “La meva missió serà fomentar la parròquia amb actes culturals en dies importants com el d’avui.” Una mica avergonyida, la pubilla aguantava el tipus amb un somriure mentre reconeixia que el seu objectiu era “donar a conèixer el món del pubillatge a Escaldes i poder fer més sortides per descobrir a més gent aquest món que tant m’agrada”. L’acompanyava la dama d’honor, l’Alba Cortès, també encantada per la celebració d’aquesta diada. “Avui és la nostra estrena i és un honor i un gran orgull poder portar la meva parròquia amb la bandera d’Andorra.” Les dues, igual que la pubilleta i l’hereuet –aquest any no hi ha hereu perquè no hi va haver candidats–, es van passar el matí ballant sardanes amb els membres de l’Associació de la Gent Gran i els altres assistents.

Molts dels participants reconeixien que venien des de fa molts anys tot i que “ara només hi poden anar els que no tenen feina, perquè no és dia festiu. Es nota bastant quan cau en cap de setmana per l’“assistència”, va afirmar la Maite Giménez. Aquesta era una de les principals reclamacions de la gent que es va desplaçar fins a Engolasters. “Avui celebrem el patró d’Escaldes i hauria de tornar a ser una jornada festiva, com ho va ser anys enrere. Si es pogués recuperar, seria molt bo per a tothom i podria venir més gent”, va explicar la Maria Buil. La Loly Artuñedo, expubilla i la mare de l’actual hereuet, Adrià Llobet, va repetir que “la Diada de Sant Miquel és l’acte més representatiu del poble” i va recordar els anys que “venia una cobla a tocar les sardanes en directe i també participaven més associacions com l’Esbart Santa Anna. Era més bonic tot plegat”. Al costat, el pare, el Raül Llobet, que es va mostrar trist per la manca de seguiment que genera una festivitat tan important com aquesta. “S’estan perdent les tradicions i que un dia com aquest fos festiu ajudaria a fer que més gent les tingués presents i no caiguessin en l’oblit”. L’Eva Moreno, també expubilla, va reclamar als mitjans més suport i “més cobertura dels esdeveniments de la cultura popular”.

Els escaldencs celebren la Diada d'Engolasters

tracking