Malestar a la majoria perquè Visa sigui conseller a plena dedicació

El canvi es va aprovar en la darrera sessió de consell de comú malgrat que l’oposició i altres membres de l’equip no en tenien constància

Malestar a la majoria perquè Visa sigui conseller a plena dedicació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les darreres setmanes la mala maror s’ha instal·lat en el si de la majoria comunal de Sant Julià de Lòria. El motiu? El conseller de Serveis Públics, Joan Visa, ha passat a ser conseller a ple temps. És l’únic conseller comunal amb aquesta distinció i la decisió del cònsol major, Josep Miquel Vila, no ha agradat a part dels membres de l’equip. D’una banda perquè un dels acords que es van pactar en el moment de constituir-se la plataforma Laurèdia en Comú va ser que no hi hauria cap conseller a ple temps tenint en compte l’estat de les finances comunals lauredianes, un acord que es va traduir en una promesa electoral. I és que segons van explicar al Diari fonts properes a la corporació, la legislatura passada els consellers que hi havia a ple temps cobraven més de 3.000 euros. En el cas de Visa no ha transcendit el sou que percebrà.

D’altra banda, l’empipament també respon al fet que la resta de consellers no tenien constància que s’hauria produït el canvi. Fonts comunals han assegurat que oficialment “no en sabem res”, però de fet, es tracta d’una decisió que es va votar en consell de comú. Concretament a la dar­rera sessió que es va celebrar. Algunes fonts han assegurat que era un dels punts de l’ordre del dia i que consta en l’acta, però d’altres afirmen que tan sols es va produir un comentari per part del cònsol indicant que “podria ser necessari disposar d’un conseller a ple temps per elaborar el cadastre”. Així doncs, es queixarien que els han “colat” el canvi per la porta del darrere i s’ho han trobat tot fet. Per arrodonir-ho, com a mínim tres components més de la majoria, a principis del mandat, ja havien demanat el mateix i poder tenir plena dedicació, una situació que Vila sempre va rebutjar utilitzant l’argument de la promesa electoral.

El fet és, segons ha pogut confirmar el Diari, que Visa ja és conseller a plena dedicació després de rebre una petició personal del cònsol major. L’objectiu és elaborar el cadastre, a més de tirar endavant altres projectes com un estudi de barrancs per evitar que es puguin reproduir les inundacions que va viure fa dos estius el poble, elaborar el pla d’infraestructures verdes i treballar en temes de noves energies. Tot plegat un encàrrec “de molta feina”, i més tenint en compte que segons les mateixes fonts la parròquia té “problemes greus” amb les urbanitzacions, ja que no hi ha el cadastre elaborat, i per tant també es reben menys ingressos.

Les fonts consultades també van indicar que no està clar que la dedicació a ple temps es mantingui durant tot el consolat. De moment Visa hauria demanat una excedència “temporal” a la seva feina per poder dedicar-se, especialment, al cadastre. Amb tot, les mateixes fonts han indicat que tot i no ser un conseller a ple temps, era habitual que el responsable de Serveis Públics fes jornades de vuit hores a la corporació.

Malestar a la majoria perquè Visa sigui conseller a plena dedicació

tracking