Enginesa guanya el concurs per embellir l'eix Meritxell-Carlemany

L’empresa d’enginyeria haurà de redactar el projecte a partir de les necessitats dels dos comuns i ho hauria de fer en 10 setmanes

Enginesa guanya el concurs per embellir l'eix Meritxell-CarlemanyXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cònsols majors d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Conxita Marsol i Trini Marín, respectivament, van explicar que Enginesa serà l’encarregada de fer les obres per arranjar l’avinguda Meritxell i l’avinguda Carlemany en un intent d’harmonitzar els dos trams. Marsol va comentar que l’empresa amb seu a la capital havia guanyat el concurs públic i que “ho havia fet pel seu prestigi i per haver-lo plantejat a un preu inferior a les tres competidores”. Marín, per la seva banda, va expressar la seva satisfacció per poder tirar endavant el projecte “d’embellir, de manera conjunta, els dos trams de carrer”.

Etiquetes:

La intenció de la cònsol major d’Andorra la Vella és començar les obres com més aviat millor i per això va comentar que Enginesa haurà de presentar el projecte en un termini de deu setmanes i haurà de complir les directrius plantejades pels comuns en el moment de la licitació, però també les idees i propostes que hauran de fer les associacions de comerciants. “Aquestes obres es fan per a ells, per tant, volem tenir molt en compte la seva opinió i les seves necessitats durant el procés de redacció del projecte”, va defensar Marsol. Les deu setmanes començaran a comptar ben aviat i el cost de la redacció del projecte serà del 3,95% del total, encara que com que no està aprovat no es va poder donar una xifra. A més, cal tenir en compte que l’empresa d’enginyeria serà també la responsable de dirigir les obres.

El comú de la capital ja té pressupostada una partida de gairebé un milió d’euros i la intenció de la cònsol major és que les reformes comencin ja el mes de setembre, encara que com va afirmar ella mateixa “serà un projecte per fases i haurem de respectar el calendari turístic”. De totes maneres, des dels dos comuns saben que les obres no estaran enllestides abans del 2019, per tant, Marsol no descarta haver d’ampliar la partida pressupostària en una fase posterior. Per la seva banda, a Escaldes-Engordany l’inici de les reformes s’haurà d’ajornar fins al 2018, ja que la corporació està realitzant unes millores a l’avinguda del Fener i tallar Carlemany ara “bloquejaria la parròquia”, va confessar Marín. La cònsol major també va confirmar que serà a partir de l’any que ve quan es pressuposti la partida per a aquesta obra.

Plantada dels arquitectes

La cònsol major d’Andorra la Vella va lamentar el veto que va fer el Col·legi d’Arquitectes d’Andor­ra, que va impedir que cap estudi es presentés al concurs. Marsol va explicar: “Nosaltres no volíem fer una revolució al carrer, sinó una reforma per donar-li un nou aire, amb més llum i més claror.” Marín va intervenir per explicar que malgrat que el projecte és comú no ha de ser exactament igual, de manera que les línies vistoses amb les quals s’ha pintat l’avinguda Carlemany no cal fer-les a tot arreu.

Respecte a la part alta de l’avinguda Meritxell, la cònsol major de la capital va comentar que “aquest tram no serà per a vianants, en cap cas. De totes maneres, hem encarregat un estudi que coneixerem a final de mes i aleshores sabrem si ho deixem en dos carrils o en un de sol, i si és així, en quin sentit serà per no impedir el trànsit totalment”.

tracking