infraestructures

La nova estació nacional acollirà entre 50 i 60 autobusos cada dia

La instal·lació ha quedat a punt després de les simulacions de circulació real amb el sistema informàtic que s’han fet aquesta setmana

La nova estació nacional acollirà entre 50 i 60 autobusos cada diaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova estació d’autobusos de la capital ja està enllestida perquè pugui entrar en funcionament i sigui inaugurada el pròxim 4 de maig. Es calcula que diàriament hi passaran entre 50 i 60 autobusos de les diferents companyies operadores que ofereixen trajectes internacionals. Segons les primeres previsions, els dies de més afluència podrien arribar a donar servei a fins a 1.000 passatgers.

“Aquesta setmana hem fet simulacions com si ja actuéssim habitualment”, va dir ahir el cap d’estació, Jaume Vidal. Durant aquests dies s’han fet les últimes proves amb el sistema informàtic que han permès, segons el cap d’estació, Jaume Vidal, deixar l’estació preparada perquè pugui entrar en funcionament. “S’han hagut de polir aspectes del sistema informàtic, però les simulacions han anat molt bé”, va dir ahir Vidal. Les proves s’han centrat, aquests dies, a fer entrar i sortir vehicles per comprovar que les pantalles informatives i el lector de matrícules dels busos funcionessin correctament.

Vidal també va explicar que els va beneficiar la baixada de temperatures i les condicions climatològiques adverses de dijous per constatar que el sistema tecnològic que permet detectar les matrícules dels vehicles i que activa l’aixecament de les barreres funcionava correctament també amb les baixes temperatures. Durant aquesta setmana totes les companyies que operaran des de la instal·lació han realitzat diferents simulacions, tot i que aquestes s’han fet de manera escalonada, a diferència de les que es van fer fa unes setmanes. Aleshores, es va fer circular fins a deu autobusos al mateix temps per garantir que no hi hauria complicacions en l’entrada i la sortida de vehicles, sobretot a les hores punta.

També s’han instal·lat tanques provisionals que serviran per separar la zona de via pública i la dels autobusos, en espera d’aixecar la tanca definitiva, que farà 1 metre d’alçada i 120 metres de llargada. Això permetrà evitar la presència de vianants per la zona de trànsit d’autobusos. Amb les simulacions ja finalitzades per comprovar que la seguretat estarà garantida, dimarts i dimecres que ve està previst que les empreses operadores traslladin el material de les taquilles de l’actual estació a la nova. Durant uns dies, però, l’estació actual seguirà oberta per informar els viatgers que la sortida dels vehicles es farà des de la nova instal·lació.

Canvis en alguns itineraris

Algunes companyies d’autobusos també han anunciat, a través de la pàgina web, que a partir de dijous que ve hi haurà modificacions en alguns dels itineraris. En el cas, per exemple, dels trajectes a Lleida i a la Costa Daurada, les diferents parades d’Escaldes, de la capital i de Santa Coloma quedaran anul·lades, i l’únic punt de sortida serà la nova estació. Sí que es mantindran la resta de parades des de La Margineda fins a la frontera amb Espanya. D’altra banda, està previst que el primer autobús surti de la nova estació dijous que ve a les 3.30 del matí. Serà el que tindrà com a destinació l’estació de Sants de Barcelona, així com les dues terminals de l’aeroport de la capital catalana.

tracking