Rehabilitació del pavelló de l'Aldosa

L’Escola dels Pirineus assumiria les obres a canvi d’ampliar l’arrendament a vint anys més

Rehabilitació del pavelló de l'AldosaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant la reunió del consell de comú de la Massana que es va celebrar ahir al matí, es va decidir per unanimitat ampliar l’ar­rendament de l’antic pavelló de l’Aldosa a l’Escola Pirineus, l’únic centre privat del país, a canvi que aquesta es compremeti en un termini no superior a deu anys a fer unes reformes a les instal·lacions que permetin aprofitar tot l’espai i a construir unes pistes esportives.

David Baró, cònsol major de la Massana, va afirmar que era un privilegi tenir l’únic centre d’aquestes característiques al país i que donava prestigi a la parròquia. L’acord que es va aprovar ahir permet arrendar el pavelló a l’escola fins al 2049, tot i que si un any abans que venci l’actual contracte (2028) no s’han realitzat aquestes obres, es procedirà a organitzar una nova adjudicació per a la seva gestió de cara a l’any següent.

Canvis en els pressupostos

En la reunió del consell del comú també es van aprovar diferents canvis en les partides pressupostàries, de manera que l’excedent d’unes es passava a altres on en faltés. Aquesta política que Baró explicava que es practicava des de fa temps perquè “els pressupostos es fan tan ajustats que a vegades poden quedar-te curts” va provocar les crítiques del conseller de la minoria, Albert Esteve: “per exemple, en el cas de la treta de neu, que aquest hivern ha estat especialment dur, podríem haver-la pressupostat d’entrada, ja que precisament aquesta és una partida que cada any s’ha d’ampliar”. Una altra crítica d’Esteve va ser que “si es fa una ter­rassa pel comú, és lògic pensar que caldrà moblar-la, per tant, podríem haver-ho fet des del principi i tampoc caldria canviar les partides per finançar-la”. De totes maneres, Esteve va votar a favor de les dues mesures.

Al consell del comú també es va aprovar l’ampliació de la dotació que el comú fa a la Cooperativa Interurbana Andorrana S.A., l’empresa que gestiona el transport parroquial. Sobre això, el cònsol major va afirmar “que augmentem la despesa per assegurar un bon servei per als nostres veïns”.

EMAP INCORPORA UN NOU CONSELLER EXTERN

David Baró va confirmar que dins del Consell d’Administració d’EMAP, la societat d’Estacions de Muntanya d’Arinsal i Pal, entrarà un nou membre extern. Patrick Toussaint ocuparà la vacant que deixa el conseller Sergi Balielles. El cònsol major va explicar que la professionalització d’aquest òrgan és una de les polítiques que van implantar fa un any, de manera que l’òrgan director d’EMAP, una empresa 100% comunal, estarà format per quatre membres polítics i tres d’externs. El conseller de la minoria es va abstenir en la votació perquè entenia que el nou conseller havia d’estar més relacionat amb el màrqueting.

El consell del comú també va aprovar la resolució presa en l’anterior reunió segons la qual es destinaran 2.400.000 euros per millorar les infraestructures de l’estació; un nou edifici de restaurants i serveis al Coll de la Botella i nous equipaments a la zona del Pla de la Cot.

tracking