El comú ofereix els terrenys de Casa Rossell per a fer-hi l'heliport

El cònsol major planteja l’opció per si la ubicació encampadana acaba fallant

El comú ofereix els terrenys de Casa Rossell per a fer-hi l'heliportARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va anunciar ahir que posa a disposició del Govern els terrenys de Casa Rossell –prop de 30 hectàrees repartides per la parròquia, va recordar– per ubicar-hi l’heliport nacional si l’opció de les Tresoles d’Encamp falla. “És una infraestructura ne­cessària per al país”, va argumentar el cònsol, que va defensar que si les parròquies se’n mostren en contra cometen “un error”. Si finalment l’heliport d’Encamp no tira endavant no tindrien problema per avaluar una proposta a la seva parròquia, va insistir.

D’altra banda, durant la sessió de consell de comú celebrada ahir, majoria i oposició també es van referir a la qüestió dels inversors interessats en Arcalís. Les conselleres de Liberals van explicar que els inversors esmentats només participaran en els projectes previstos al pla director si el comú fa concurs públic. “En tot moment n’hi hauria d’haver, fins i tot en els projectes petits”, com el del telecabina que es vol fer fins a la Coma i que la corporació vol tirar endavant a través de la fórmula del project finance. La fórmula escollida parteix de la idea que el finançament el posi un conjunt d’empreses, com pot ser la pròpia constructora del telecabina, la banca o el constructor de l’obra civil, va detallar Mortés, i un cop acabada l’obra aquests serien retribuïts anualment segons l’ús de la instal·lació.

L’oposició va alertar que és una fórmula “arriscada”, ja que els interessos “són molt alts i no sabem fins a quin punt el comú en algun moment també haurà d’invertir”.

Josep Àngel Mortés va respondre que Secnoa és una societat anònima, que “no hi ha cap obligatorietat de treure concurs públic”, i que “aquesta no és la idea”, sinó tenir vàries propostes i escollir la que ofereixi el millor preu.

Finalment, i pel que fa al futur de l’Andorra Congres Centre (ACCO), el comú segueix valorant propostes per trobar “un projecte viable”. Quan es trobi, “llançarem un nou concurs públic” que esperen “que sigui el definitiu”.

tracking