la massana / ordino

Vallnord, molt satisfet pel balanç del curs

Les dues estacions, Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís, baixen i acumulen 685.000 dies d’esquí, uns 30.000 menys que la temporada anterior

Vallnord, molt satisfet pel balanç del cursXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vallnord ha tancat la temporada d’esquí amb menys forfets venuts que l’hivern passat. Malgrat això, les dues estacions, Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís, han incrementat la facturació respecte a la temporada 2015-2016, segons va asse­nyalar ahir el domini en un comunicat de premsa. Els 685.000 forfets venuts entre les dues estacions representen uns 30.000 menys que els que es van comercialitzar la temporada passada. En aquest cas, tant l’estació massanenca com l’ordinenca han vist reduït el nombre de dies d’esquí venuts aquesta temporada. Tot i que les condicions meteorològiques adverses van obligar a tancar diversos dies el domini esquiable, les pistes de les valls del nord han experimentat un creixement en els beneficis de la mà de la millora dels serveis, que ha comportat un augment de la despesa mitjana del visitant.

Pal-Arinsal ha tancat l’hivern amb 503.000 forfets venuts quan la temporada passada ho va fer amb 520.000. Malgrat això, les pistes de la Massana han aconseguit una facturació rècord per a la societat explotadora del camp de neu, EMAP, que, segons s’indica en el comunicat, “ha superat els beneficis assolits històricament a conseqüència de l’apreciació dels seus serveis i activitats” i per “l’augment de la despesa de l’esquiador a les seves instal·lacions”. El director general de l’estació de la Massana, Josep Marticella, va valorar “molt positivament” el transcurs de l’hivern.

Quant a Ordino-Arcalís, la temporada s’ha tancat amb la venda de més 182.000 dies d’esquí, uns 10.000 menys dels que es van assolir l’hivern passat, i després d’haver-se vist obligat a tancar durant quatre dies no consecutius per les condicions meteorològiques. Secnoa, la societat explotadora de l’estació, es mostra satisfeta, però, per haver vist “refermada” la seva aposta per l’explotació total del seus espais de restauració. “Els usuaris de l’estació han respost molt positivament a les constants millores tot augmentant la seva despesa mitjana”, s’indica en el comunicat.

El director general, Xavier Ajona, satisfet pel desenvolupament de l’hivern, va qualificar d’“intensa” una temporada, en què “la clientela s’ha mantingut fidel i nous visitants han descobert el potencial d’Ordino-Arcalís”.

tracking