Andorra la Vella

La capital estrena el primer desfibril·lador autònom

La Creu Roja va presentar l’aparell, situat a la plaça de la Rotonda

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja, el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, i membres de l’Associació International Club van presentar ahir el primer desfibril·lador autònom que s’instal·la a la capital. L’aparell, igual que el que ja existeix a la Massana, és d’última tecnologia i permet l’assistència directa amb el SUM. Tot i així, els responsables de la Creu Roja segueixen recomanant que l’utilitzin persones amb coneixements de primers auxilis. Aquest desfibril·lador no serà l’únic a la parròquia, ja que està previst que se n’instal·li un altre a la nova estació d’autobusos.

L’International Club, una entitat que agrupa mig miler de persones de diferents nacionalitats però residents al país, ha estat qui ha finançat el desfibril·lador, tot i que les despeses de manteniment i la cessió de l’espai on s’ubica, a la plaça de la Rotonda, van a càrrec del comú. El cònsol menor afirmava sentir-se “molt orgullós de tenir un aparell d’aquestes característiques ubicat en un punt neuràlgic de la ciutat i en unes dates en les quals preveiem que el turisme es dispari”.

Per la seva banda Josep Duró, president de Creu Roja Andorrana reivindicava que la formació en primers auxilis és fonamental. “Nosaltres aspirem que el 75% de la població en tingui i també volem que se n’ensenyi a l’escola perquè tots els nens surtin amb aquests coneixements. El nostre objectiu és que hi hagi un aparell d’aquestes característiques a cada parròquia.” Finalment, Simon Binsted, president de l’International Club va comentar que els seus socis recapten uns 18.000 euros anuals que destinen íntegrament a causes benèfiques.

La capital estrena el primer desfibril·lador autònom

tracking