L'oposició vol una reunió pública per l'heliport

Vendrell i Magallón se sumen a la petició de la cònsol i es mostren comprensius amb els neguits expressats pels veïns

L'oposició vol una reunió pública per l'heliportFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els consellers de la minoria comunal d’Escaldes-Engordany, Cèlia Vendrell (Partit Socialdemòcrata) i Marc Magallón (Liberals d’Andorra), se sumen a la proposta de la cònsol major, Trini Marín, i demanen que el Govern faci una explicació pública del projecte de l’heliport per tal de donar respostes i evitar els neguits que la infraestructura genera entre la població de la parròquia. Després que un grup de veïns hagi iniciat una recollida de firmes contra l’heliport que l’executiu preveu construir al costat de FEDA, en terrenys d’Encamp, els dos integrants de la minoria van evitar pronunciar-se respecte al projecte argumentant que primer necessiten més informació. Unes explicacions que els donaran avui, quan està previst que el Govern presenti el projecte al comú.

“Que els helicòpters passin per sobre del cap de tres quartes parts de la població d’Andorra no ho veig gaire clar”, va apuntar la socialdemòcrata, que va explicar que entén “perfectament que els ciutadans estiguin preocupats. La gent no té informació i per tant cal explicar a la població el projecte i quines són les mesures preventives que es preveuen per evitar accidents”. Si no es produeix aquest pas, va alertar, “es generen especulacions i surten informacions tergiversades”. Una altra de les qüestions que va indicar que poden generar incertesa és el fet que encara no s’ha explicat qui gestionarà la infraestructura ni si es farà mitjançant una concessió a un privat.

Vendrell va reconèixer que a dia d’avui la parròquia ja pateix sobrevol de l’helicòpter que va a l’hospital, però considera que són situacions molt diferents. “Mai qüestionaria l’heliport de l’hospital, però l’altre... veurem què ens expliquen”, va afirmar, tot recordant que els aparells que aterrarien a l’heliport nacional serien més grossos que els sanitaris, per la qual cosa “farien el triple de soroll”.

De manera similar es va expressar Magallón. “En no tenir informació estem a l’expectativa. Volem conèixer el sobrevol, els decibels i per on s’enlairaran o aterraran”, va manifestar. El conseller va admetre que els preocupa “que la ciutadania tingui aquest neguit”, i per aquest motiu va remarcar que “el que cal és informació. Que el Govern informi bé i que tothom conegui tots els detalls”. Per això, des del seu punt de vista, una reunió de poble seria una de les millors opcions. “Tot el que sigui donar informació és bo”, va afirmar.

tracking