Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Andorra la Vella

Menys taxes per als edificis que destinin més d'un 70% de superfície a aparcaments

La reducció de les taxes i impostos serà d'un 90% i, segons la cònsol Conxita Marsol, és sols la primera mesura per fomentar els aparcaments a la capital
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el conseller d'Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés

Menys taxes per als edificis que destinin més d'un 70% de superfície a aparcaments

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el conseller d'Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés

M.B.
Actualitzada 10/04/2017 a les 20:00
Segons un estudi sobre la situació dels aparcaments a Andorra la Vella, és necessària la creació de 5.000 places de pupil·latge i 3.000 de rotació, una situació que s'arrossega des de l'any 1988. És per això que el comú té previst aprovar en la propera sessió una modificació de l'ordinació tributària comunal per la qual es reduirà un 90% les taxes i impostos dels edificis de nova construcció o ampliació que destinin almenys un 70% de la superfície a la creació d'aparcaments. Així doncs, el conseller d'Urbanisme i Aparcaments, Josep Antoni Cortés, ha posat com a exemple que un edifici d'aquestes característiques que fins ara pagava 120.000 euros de taxes, amb aquesta bonificació en pagaria 12.000.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha lamentat aquesta situació produïda per la gran quantitat de vehicles que cada dia arriben a la capital, bé sigui per fer turisme o per treballar, i per tant ha fet una crida al sector privat per la necessitat de fomentar la construcció d'aparcaments. Les zones que més pateixen aquesta situació són Ciutat de Valls, Príncep Benlloch o l'avinguda Meritxell, on hi viu molta gent en edificis vells que es van construir sense pàrquings. És per això que Marsol ha avançat que aquesta és sols la primera mesura i se seguiran prenent decisions per fomentar els aparcaments, tot i que encara no les ha avançat.

Actualment, Andorra la Vella compta amb unes 1.160 places d'aparcament vertical, i unes 1.300 places d'aparcament horitzontal. A més, també hi ha 515 llocs en zones blaves i verdes creades amb una vocació de rotació, que segons Marsol es pretén acabar traient per crear pàrquings.
  • #1 Hotels
    (10/04/17 21:14)

    Tots els edificis,per llei haurien de tenir aparcament suficient per a cada vivenda i en el cas dels hotels una plaça d'aparcament per cada habitació es una vergonya que molts hotels no en disposin i els clients a estacionar al carrer,com pasa a la part alta del Serrat.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts