mobilitat

Escaldes ja compta amb un aparcament per autocaravanes

La parròquia obre definitivament l'aparcament dels Veedors amb catorze places amb serveis pels vehicles recreatius de grans dimensions

L'aparcament dels VeedorsComú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aparcament dels Veedors ha vist la llum de forma definitiva aquest dimecres a la tarda amb l'obertura total de tots els equipaments, al qual es podrà accedir des de l'avinguda de les Nacions Unides i sortir pel carrer dels Paraires. Un aparcament que compta amb 153 places per a vehicles i 14 per autocaravanes, i aquest ha estat un dels trets rellevants d'aquesta obra, ja que permetrà a Escaldes disposar de serveis d'electricitat, aigua i canvi d'aigües residuals, per primer cop a la seva història.

"Amb aquest equipament donem resposta a una necessitat històrica de la parròquia perquè la gent pugui aparcar autocaravanes", segons ha explicat el conseller d'aparcaments de la parròquia, Esteve Vidal, al voltant de la construcció d'aquest equipament. Vidal també ha explicat que l'aparcament de Veedors compta amb tres places per a discapacitats i dos estacionaments dedicats a la càrrega elèctrica.

Aquest nou aparcament permet atendre les necessitats dels visitants al país que arriben amb aquest tipus d'automòbils, tal com ha assenyalat el conseller, que també ha manifestat que l'equipament dels Veedors servirà per donar servei sobretot a la gent de fora. A més, també ha indicat que la creació de 10 places per a autocaravanes a l'aparcament del Falgueró van destinades bàsicament als residents del país, mitjançant un abonament mensual d'uns 150 euros.

Per la seva banda, la cònsol major d'Escaldes, Trini Marín, ha indicat que la vocació de servei d'aquest nou equipament i ha recalcat que "s'ha de fer una combinació entre l'aparcament i la zona de parc infantil al Clot d'Emprivat, per tal de donar servei a la parròquia i al país".

Pel que fa a les autocaravanes, s'ha fixat una tarifa d'un euro per fracció de 15 minuts, o bé 40 euros per tot el dia, malgrat que ambdues disposaran de tots els serveis inclosos. D'altra banda, els vehicles comptaran amb els 30 primers minuts gratuïts i un preu de 0,50 euros per fracció de 15 minuts o 80 euros per tot el dia, així com una tarifa especial de 3 euros a la nit.

El conseller també ha destacat que el període de concessió de l'aparcament coincideix amb el mandat comunal i el cost total de l'obra s'ha elevat fins als 266.000 euros. Vidal ha recalcat la voluntat de l'equip comunal d'apostar per la realització d'aparcaments per "dinamitzar l'activitat econòmica i comercial de la zona".

La realització d'aquesta darrera infraestructura deixa Escaldes com una de les parròquies amb més estacionaments al territori amb 2.900 places d'aparcament.

tracking