Quatre equips d'enginyers es presenten per reformar Vivand i Meritxell

Són empreses d’enginyeria, totes elles del país, que incorporen perfils d’altres disciplines

Quatre equips d'enginyers es presenten per reformar Vivand i MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre equips optaran a executar el projecte de reforma de l’avinguda Meritxell i Vivand que impulsen els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Quatre grups s’han presentat al concurs de mèrits per embellir l’eix comercial, tots ells liderats per empreses d’enginyeria del país. Finalment, cap equip format per arquitectes s’ha postulat després que el Col·legi d’Arquitectes fes efectiu el vet al concurs, tal com va confirmar ahir la degana, Zaira Vidal. Segons va dir, “va ser una decisió del col·lectiu” desmarcar-se i no participar en la convocatòria per les queixes respecte a la manera com s’ha dut a terme el plec de bases.

Etiquetes:

Els quatre equips que s’han presentat –ahir es va realitzar l’obertura dels plecs– són tots ells empreses d’enginyeria del Principat. Amb tot, segons van explicar ahir fonts del comú de la capital, es tracta de grups que incorporen altres perfils i disciplines professionals, com ara enginyers forestals o dissenyadors, amb l’objectiu d’acomplir el requisit de formar un equip multidisciplinari amb més possibilitats d’endur-se el concurs i tirar endavant l’embelliment.

Un cop rebudes les ofertes i obert el plec els tècnics dels dos comuns implicats analitzaran les propostes i faran un informe d’adjudicació que serà de consens entre les dues parròquies. Una adjudicació que posteriorment haurà de ser ratificada per ambdues corporacions. Segons fonts comunals, aquest procés es durà a terme immediatament, de manera que l’adjudicació es podria produir els pròxims dies o setmanes.

Entre les ofertes, però, no n’hi ha cap que estigui capitanejada per arquitectes. Nadal va destacar ahir que era “el previst” –que no es presentés ningú– ja que el vet va ser una decisió col·lectiva presa “fa dies” refermada dimecres en assemblea. Amb tot, el boicot era “un tema tancat”, no sotmès a discussió, perquè “tots estem d’acord que el plec de bases no estava en condicions”. Aquest va ser el motiu de la decisió de no prendre part al concurs de mèrits. Segons va relatar Nadal, al plec de bases hi ha “certes incoherències” i no es diu exactament quina feina s’ha de fer. “Parlen d’un concurs de mèrits perquè tenen molt clar el que volen però en canvi no definien quina feina s’ha de fer quan els ho vam demanar per buscar la gent”, va argumentar, afirmant que es demanen criteris que estan “més lligats a un concurs d’idees”. “Costa molt d’entendre, però el principal és que el plec de bases estigui ben fet”, manifesta la degana del col·legi professional, ja que es tracta de “l’eina inicial” que garantirà que el projecte estigui ben fet. “Insistim molt que si la base està ben feta la feina surt molt millor”, va dir.

Nadal va confessar que als arquitectes “ens sap greu” no haver pogut participar al concurs per embellir l’avinguda Meritxell, però va vaticinar que el projecte resultant del concurs de mèrits no serà el millor possible. “Hi ha poques garanties que surti bé”, va sentenciar, perquè “dubto que un projecte el resultat del qual és bo mai hagi sortit d’una base mal feta”.

tracking