El comú analitza si és factible fer les obres del ràfting a l'abril

Encara no es descarta aquesta opció malgrat els riscos associats al desgel

El comú analitza si és factible fer les obres del ràfting a l'abrilARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú està analitzant si és viable realitzar les obres del ràfting aquest mes davant de la possibilitat que el desgel posi en risc les tasques de condicionament del riu Valira. Tot i que el cònsol major, Josep Miquel Vila, va reconèixer que “no tenim gens clar” que es pugui fer a l’abril i per tant les tasques passin a realitzar-se a l’estiu, la corporació està estudiant si és a temps d’engegar els treballs ara, que s’haurien d’allargar com a molt tard fins a la segona o tercera setmana d’abril perquè llavors el desgel impossibilitaria poder treballar al riu i aquesta temporada encara més per l’abundància de neu.

Fonts del comú van assegurar ahir que aquesta opció segueix en peu i que no hi ha cap decisió presa en un sentit o un altre. Malgrat que Vila va afirmar que veu “poc probable” fer les obres a l’abril pel poc marge de temps que hi ha, des de la corporació van afirmar que encara no està descartada definitivament i que segueixen pendents de confirmar si és o no factible.

La previsió inicial era fer les obres ara –per això es va fer l’adjudicació de manera urgent– i posar en marxa el projecte de ràfting –en el qual es destinen 800.000 euros, la inversió més elevada de l’exercici– aquest mateix estiu, l’època forta per a la pràctica d’aquest esport d’aventura. Amb tot, si la fosa de neu és important la remodelació es farà al juliol i el ràfting no podria començar fins al setembre.

tracking