pressupostos

Ordino tanca el 2016 amb un superàvit d'1,6 milions

Tal com ha informat la consellera de Finances, Maria del Mar Coma, només s'ha invertit a la parròquia el 52% del que s'havia pressupostat

Ordino tanca el 2016 amb un superàvit d'1,6 milionsC.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Ordino va tenir uns ingressos d'11,3 milions el 2016, un 4,51% menys que l'any anterior, així com unes despeses de 9,7 milions, també un 7,1% menys que l'any passat. El resultat final, per tant, és d'un superàvit d'1,6 milions d'euros. Així mateix, i tal com ha destacat la consellera de Finances, Maria del Mar Coma, s'ha aconseguit reduir l'endeutament en 940.000 euros, el que deixa aquesta partida en els 18,9 milions d'euros comptant Secnoa. Representa estar al "151% del sostre d'endeutament", lluny del límit legal permès. El pressupost ha estat aprovat en sessió de Consell de comú amb l'abstenció de la minoria, en desacord amb la diferència entre el pressupostat inicialment i la liquidació, ha exposat la consellera Eva Choy.

Precisament aquestes diferències arriben, en part, per la disminució de la inversió prevista. S'ha liquidat el 52% d'aquesta partida, ha informat Coma. S'ha invertit en enllumenat, en l'aparcament del Serrat o el pont de les Salines. Però s'havia previst 220.000 euros per a la remodelació de les escoles velles i només se n'ha liquidat 30.000, perquè el projecte es va adjudicar tard, ha defensat la consellera. Això ha provocat un "efecte dominó" ja que no s'han pogut fer les reformes al Centre Esportiu d'Ordino, pendents del trasllat d'alguns dels seus serveis precisament a les escoles velles. Tampoc s'ha pogut tancar l'abocador del Corb perquè al no haver-hi obres no s'ha pogut omplir.

Pel que fa a la recaptació d'impostos, s'ha recaptat menys del previst en ITP perquè la gent "està a l'espera" de la revisió del Pla d'Urbanisme, ha defensat Coma. La consellera també ha volgut destacar la contenció de la despesa corrent, ja que aquesta partida ha pujat "només un 0,17%".

En un altre ordre de coses, durant la sessió de Consell de comú la minoria liberal ha volgut posar de manifest el seu desacord amb la contractació de l'arquitecte Josep Antoni Montané com a assessor per als treballs de la revisió del POUP. "Algú que ha infringit normatives urbanístiques en dues ocasions no ha de merèixer la confiança del cònsol ni de tota la majoria", ha lamentat la consellera Eva Choy. L'arquitecte escollit, que també era representant a la CTU, ha estat sentenciat dos cops a la Batllia per actuacions a la parròquia. Choy ha recordat que hi ha molts altres arquitectes al país i ha considerat com a "falta d'ètica" la seva contractació. "Dona mala imatge" i també genera "frustració al poble", ha assegurat.

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha respost a aquestes acusacions recordant que Montané no està inhabilitat i que és una persona que li mereix la seva confiança, a més de ser qui va presentar un pressupost més ajustat. "És com si un urbà no pogués fer la seva feina perquè li han posat una multa", ha justificat.

En un altre ordre de coses, Mortés ha explicat que ja estan treballant amb diverses propostes d'empreses interessades en aportar finançament per al primer dels projectes previstos dins del pla director d'Arcalís: el telecabina que ha d'unir la Coma amb l'Hortell. La resposta ha estat bona, motiu pel qual "veiem factible" que el projecte pugui estar a punt per a la temporada 2018-19.

tracking