Sans considera que l'heliport no és una infraestructura “necessària”

El conseller del PS afirma que hi ha qüestions que “haurien de ser més importants”

Sans considera que l'heliport no és una infraestructura “necessària”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller del PS Joan Sans considera que l’heliport no és una infraestructura “necessària”. Malgrat que el dos consellers socialdemòcrates de la corporació encampadana van votar a favor de la cessió gratuïta de ter­renys al Govern per construir-hi l’heliport, Sans va declarar al Diari que “des del meu punt de vista personal aquesta infraestructura no és necessària ara mateix”. Segons va argumentar, “hi ha altres prioritats a casa nostra que haurien de ser més importants i lògicament haurien de passar per davant d’aquesta infraestructura”.

Sans no comparteix d’aquesta manera les declaracions del cònsol major, Jordi Torres, que en la signatura del conveni amb el ministre d’Ordenament Territorial es va mostrar “molt satisfet” pel fet que la parròquia aculli una instal·lació que és “necessària” i que va assegurar que “fa molt temps que la societat ens demana”. El mandatari va afirmar, a més, que l’heliport “augmentarà el valor de la urbanització de la Cabeca”. El socialdemòcrata, per contra, va manifestar que “no estic d’acord amb que revaloritzarà la zona”, i va indicar que “em continua generant dubtes fins i tot la necessitat d’aquesta infraestructura” a Encamp i al Principat.

No obstant això, va defensar el posicionament del PS a l’hora de donar suport a la col·laboració del comú tot adduint que no podien votar-hi en contra una vegada els estudis van constatar que el projecte no ocasionaria molèsties als veïns de la futura urbanització de la Cabeca. “El que no podíem fer era oposar-nos al projecte a escala tècnica”, va argumentar.

Sans va explicar que van alertar dels possibles riscos que tindria l’heliport en rebre el neguit dels veïns envers les afectacions en l’àmbit acústic que podria tenir el sobrevol. Els informes que el Govern va encarregar a un despatx francès van acabar concloent que no hi hauria afectació. Segons el cònsol, a més, els mateixos promotors de la Cabeca estan interessats en l’heliport.

tracking