Medi ambient

Els comuns detecten els primers casos de processionària del pi

Alerta del perill de la plaga per als animals com els gossos i els cavalls

El comú detecta els primers casos de processionària del piComú la Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures han provocat l’aparició avançada de la processionària del pi, una plaga que afecta les persones en forma d’urticària i que pot ser especialment perillosa per a animals com gossos i cavalls, a més del greuge paisatgístic que suposen. Segons van indicar ahir els comuns en un comunicat, l’avançament de la plaga ha estat detectada pels tècnics dels diferents comuns dins el pla de seguiment de l’estat dels boscos. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat de la Massana, Sergi Gueimonde, va fer una crida a tenir cura amb la processionària. “Recomanem vigilar els animals perquè no juguin amb aquestes erugues, ja que els pot provocar una greu irritació. En cas d’urticària, el més indicat és acudir al veterinari”, indica el conseller.

En el mateix comunicat es recorda que els comuns treballem de forma conjunta en la gestió forestal i que la passada tardor i aquest hivern els comuns han fet diversos tractaments contra la processionària. “Tot i que no ha estat generalitzat, esperem que cada cop l’afectació sigui menor”, assenyala Gueimonde.

Durant la tardor es va realitzar una campanya de fumigació al costat de les carreteres i després s’han utilitzat els drons, de forma experimental, tractant alguns boscos més allunyats. En aquests moments es treballa en la programació de la pròxima intervenció, que es faria de cara a la propera tardor, ja que a l’hivern la processionària és més resistent i les accions per eliminar-la són menys efectives. Passat l’hivern, quan pugen les temperatures, és just quan les erugues són més urticants i per tant més perilloses.

tracking