justícia

El plet pels límits entre la capital i Sant Julià, camí del Constitucional

El Superior rebutja la vulneració del dret a la jurisdicció reclamada per Andorra la Vella

El plet pels límits entre la capital i Sant Julià, camí del ConstitucionalARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU) va resoldre el setembre del 2012, en referència al recurs interposat pel comú de la capital contra el decret d’aprovació del polígon d’actuació de la Margineda per part de la corporació laurediana, suspendre el tràmit del recurs d’alçada de la capital, suspendre l’execució del decret i adreçar les dues administracions a la jurisdicció competent per resoldre el seu conflicte pels límits territorials. Els dos comuns van acudir a la Batllia contra la decisió de la CTU. Sant Julià perquè se li paralitzés el decret i Andorra la Vella perquè no es contestés la seva reclamació. La Batllia va desestimar les dues demandes però el Superior en va estimar el recurs d’apel·lació de Sant Julià argumentant que l’execució del recurs ni tampoc del decret no es podien paralitzar sine die –va deixar sense efecte la resolució de la CTU– i en va estimar parcialment les al·legacions de la capital, remeten a les dues parts a la jurisdicció civil per tal que resolguessin les diferències quant als límits territorials. Però la capital no va quedar satisfeta de la resolució i ha interposat un incident de nul·litat d’actuacions, que el Superior ha rebutjat i que esdevé el pas previ perquè la corporació acudeixi al Tribunal Constitu-cional.

En el procediment esmentat, la capital argumenta que se li ha vulnerat el dret a la jurisdicció. El Superior replica que el que planteja ja es va resoldre en la sentència impugnada i que “que el recur­rent estigui disconforme amb el contingut de la sentència no suposa, evidentment, que s’hagi vulnerat el dret fonamental a la jurisdicció”.

Andorra la Vella defensa que hi havia elements de judici suficients per determinar que el decret lauredià havia envaït límits parroquials de la capital. Però el Superior defensa el contrari, que no era possible poder prendre una determinació al respecte i insisteix que les dues parts han d’acudir a la jurisdicció civil per resoldre aquest plet.

tracking