Satisfacció al comú pel mandat del Consell sobre el trasllat d'RTVA

El cònsol celebra que s’abordi “una reivindicació de fa molt temps” tot i que assumeix que caldrà valorar-ne els costos

Satisfacció al comú pel mandat del Consell sobre el trasllat d'RTVAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Satisfacció a la majoria i a la minoria comunal per la unanimitat manifestada dijous al Consell General a favor que RTVA s’instal·li a l’edifici de Radio Andorra, i per la decisió de demanar al Govern que estudiï el cost i la viabilitat del trasllat i prengui una decisió sobre l’ús final de l’equipament abans d’acabar l’any. El cònsol major, Jordi Torres, es va mostrar ahir “molt content” pel fet que la moció presentada per Liberals d’Andorra s’acabés aprovant amb el vistiplau de tots els grups, i va celebrar que s’abordi “una reivindicació de totes les forces d’Encamp des de fa molt de temps”.

“Anem tots a l’una, això és positiu i ens dona més força”, va afirmar, alhora que va dir que veu l’encàrrec d’elaborar un estudi dels costos com “un pas endavant”. En aquest sentit, va admetre que ara “caldrà valorar si realment val la pena, si finalment RTVA es pot encabir a l’edifici i si el Govern estalvia diners” deixant de pagar un lloguer. “Si és viable a Encamp estarem encantats. Si no, haurem de buscar alguna altra opció”, va confessar.

La notícia també va ser molt ben rebuda per part del PS i Liberals. Des de les files socialdemòcrates, el conseller Joan Sans va qualificar la posició del parlament de “molt positiva”, i va indicar que el fet que s’hagi “forçat” la cambra a pronunciar-se “permetrà garantir que aquest any es digui alguna cosa”. El socialdemòcrata va destacar que “tant UP+DA, com el PS i Liberals estem d’acord que es busqui una fórmula perquè les dependències s’acabin instal·lant a l’edifici de Radio Andorra”, i va celebrar que s’acabés incorporant l’esmena socialdemòcrata perquè es reservi un espai a la conservació de la memòria històrica.

“Serà i és viable”

“Estem contentíssims”, va expressar, tot donant per fet que la seu de la ràdio i televisió públiques acabaran a Radio Andorra. Així, malgrat que el text inicial de la moció –que instava el Govern a efectuar ja el trasllat– es va modificar per acabar demanant a l’executiu que estudiï si és assumible habilitar l’equipament per erigir-hi la nova seu d’RTVA, Sans va manifestar que “s’analitzarà com ha de ser perquè sigui viable” el trasllat. “Ho serà i ho és, i a Encamp ho tenim claríssim”, va etzibar, adduint que “si tot el Consell General ho veu clar ara s’han de fer aquestes anàlisis amb l’objectiu que s’hi posi”.

Per part de Liberals, la consellera Maribel Lafoz va explicar que estan “contents perquè aquesta iniciativa ha permès tornar a activar un tema que havia quedat una mica en un calaix i en suspens”, i va assenyalar que “tant de bo es portés a terme”. “Estem convençuts que aquesta hauria de ser la finalitat d’aquest immoble i si realment s’acaba fent serà un guany important per a la par­ròquia”.

Amb tot, va matisar: “Estaríem satisfets si realment aconseguíssim portar RTVA aquí dalt.” I va voler deixar clar que “si depengués de nosaltres faríem tot el possible perquè fos una realitat”.

Per altra banda, el director de Ràdio i Televisió d’Andorra, Xavi Mujal, va declarar que estan “a l’expectativa de conèixer els costos i la decisió que es prendrà”, però va remarcar que “de moment encara és una decisió que està pendent d’estudi” i que és política. No obstant això, va sub­ratllar: “Estem dient trasllat quan en realitat el que serà si es fa serà la construcció d’una RTVA nova, tant en el contingut com en el continent.” I va apuntar que el dia que es deixi d’emetre des d’Andor­ra la Vella “les instal·lacions d’Encamp hauran d’estar a punt”.

tracking