Josep Mandicó admet un “error” en el concurs de jardineria

El cònsol assegura que “no s’hauria d’haver enviat” el correu electrònic i que estudiaran “què ha passat” i si cal prendre mesures

Josep Mandicó admet un “error” en el concurs de jardineriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va admetre ahir que avisar amb antelació diverses empreses catalanes de jardineria sobre tres edictes que es van publicar al BOPA d’aquesta setmana referents a concursos internacionals per comprar arbres, arbustos i diverses plantes per embellir la parròquia, va ser “un error” i que “mai s’havia d’haver enviat”. Mandicó va deixar clar que no és una pràctica “habitual” –al cor­reu electrònic, a més d’avisar de la data de publicació dels edictes cinc dies abans, fins i tot es va adjuntar informació sobre els lots que es licitarien– i que va ser “iniciativa pròpia” d’un empleat de la corporació. Tot i així, va insistir que “va ser un error, potser per desconeixement”, i que estan convençuts que en cap cas “hi havia mala fe ni es volia anar en contra de ningú”.

Davant d’aquesta situació, va assegurar que es tractarà la qüestió amb la persona que va fer l’enviament per tal “d’estudiar per què s’ha fet. És el primer que volem saber”. A partir d’aquí, els responsables de la corporació decidiran si s’ha de prendre algun tipus de mesura o no. A més, va avançar que s’ha detectat un error en algun dels edictes publicats i que per tant, el comú procedirà a publicar un nou edicte per corregir-ho i, alhora, allargar el termini de presentació de les ofertes. “Tothom tindrà les mateixes oportunitats per presentar les seves ofertes”, va garantir.

Cal recordar que la situació va generar molt malestar entre les empreses de jardineria del país, que a més, també estan descontentes pel fet de tractar-se d’un concurs internacional i no nacional. En aquest cas, però, el mandatari canillenc va defensar la llibertat de la corporació per escollir la tipologia de concurs i va remarcar que si s’ha decidit de fer-lo internacional és perquè “la compra d’aquest material costa molts diners, tenim molt d’espai per cobrir i pensem que així podem aconseguir millors condicions”. D’altra banda, i en relació a l’embelliment, va explicar que “també és una manera d’obtenir noves idees, tot i que tenim molt clar el que volem”.

En aquest sentit, va indicar que la compra es fa per plantar nous arbres en aquelles zones on se n’han hagut de retirar després que els trenqués la neu i també per embellir diversos espais de la parròquia. El comú ja va incloure aquesta actuació en el pressupost, si bé el cònsol no va poder detallar la inversió exacta. Està previst que la plantació de tots aquests elements es dugui a terme durant aquest any.

tracking