Administració

Govern sosté que el nou model recull la demanda de la capital

Cinca assenyala que el repartiment per població tindrà més pes

Govern sosté que el nou model recull la demanda de la capital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La senyora Marsol està fent la seva feina, està defensant els interessos d’Andorra la Vella.” Així va respondre el ministre portaveu a les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, que dimarts va reclamar que la capitalitat tingués més pes en el nou repartiment de les transferències. Jordi Cinca va assenyalar que la demanda de Marsol en cap cas era nova, ja que és el que ha vingut defensant des de la campa­nya electoral de les comunals i, després, en les negociacions que han compartit el Govern i els cònsols de les set parròquies per dissenyar el nou model de competències i transferències. Una demanda que Cinca entén que “en gran manera” quedarà coberta amb el nou repartiment. I és que el portaveu de l’executiu i titular de Finances va indicar que el sistema “dona un pes molt important a la població” i, per tant, beneficia la parròquia amb més residents i també amb major població fluctuant (de treballadors i turistes), que és Andorra la Vella, malgrat que pròpiament no recull el concepte de capitalitat.

El ministre va insistir que la par­ròquia reclama que es tingui en compte el sobrecost en infraestructures i serveis que suposa ser la capital, “de la mateixa manera que cadascú defensa els seus interessos”. A tall d’exemple, va assenyalar que Encamp “sempre ha defensat” que ha d’assumir la duplicitat de serveis que suposa tenir dos nuclis importants de població, les parròquies amb estacions d’esquí la sobrecàrrega econòmica que els suposen els camps de neu o Sant Julià que té una important xarxa de carreteres secundàries al seu territori. “Al final tothom té una sèrie de peculiaritats, que hem d’intentar encabir en aquesta fórmula”, va manifestar Cinca. En aquest sentit, va afegir-hi que entén que l’acord assolit no suposa “una satisfacció plena” per als cònsols però va defensar l’avenç que suposa respecte al marc actual. “Crec que la virtut d’aquesta fórmula és que evoluciona moltíssim en relació amb l’actual” i que s’adapta a la realitat del Principat.

L’acord assolit entre el Govern i els comuns es trasllada ara al Consell General perquè els grups parlamentaris facin les seves aportacions.

tracking