Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
administració

Els cònsols mostren la voluntat de premiar els funcionaris segons la seva feina

Els comuns plantegen també poder reprimir alguna mala conducta, tot i que reconeixen que és molt complicat perquè el cost del personal s'ha de quadrar amb la situació financera
Un moment de la reunió de cònsols, que s'ha celebrat aquest matí a Andorra la Vella.

Els cònsols mostren la voluntat de premiar els funcionaris segons la seva feina

Un moment de la reunió de cònsols, que s'ha celebrat aquest matí a Andorra la Vella.

Comú d'Andorra la Vella
Actualitzada 07/03/2017 a les 17:54
Els comuns han mostrat la voluntat de poder premiar els treballadors públics que fan bé la seva feina, o poder reprimir alguna mala conducta, tot i que reconeixen que és molt complicat poder-ho fer perquè el cost del personal s'ha de quadrar amb la situació financera del la corporació i de cada parròquia. La ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, Eva Descarrega, ha participat aquest matí en la reunió de cònsols per presentar la reforma de la Llei de la funció pública, i donar a conèixer els resultats d'una enquesta que han realitzat entre els treballadors de l'administració central. És per això que el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, ha lamentat que és complicat per als comuns perquè cadascú ho entén de manera diferent, i per tant, s'han ficat al costat del Govern per decidir de manera conjunta els punts en els quals estan d'acord. “Ens agradaria fer una mica de justícia al voltant de la funció pública”, ha assenyalat Vila.

El Govern assumirà el cost de les persones tutelades a partir del 2020
Els comuns tenen un conveni signat amb la Fundació Privada Tutelar per la qual cada comú aporta 120 euros per cada persona tutelada de la seva parròquia, fins a un màxim de 12.000 euros. Es tracta d'un conveni que es va signar l'any 2008 i que es va renovant de manera automàtica cada quatre anys, i l'últim es va renovar el 2016.

Les parròquies han acordat que finalitzaran el conveni actual, vigent fins al 2020, i després aquesta competència recaurà sobre el Govern, ja que entenen que amb la Llei de serveis socials i sociosanitaris vigent, ha de ser l'executiu qui l'assumeixi.

Pel que fa a la delimitació de les competències i les transferències, els comuns ja han avançat que han arribat a un mínim acord amb el Govern i ja no hi haurà més reunions perquè el procés segueix pels grups parlamentaris, i després serà el Consell General qui determinarà els canvis que s'aproven.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha reconegut que l'acord de mínims no recull tot el que li agradaria, i per tant, cadascú portarà al Consell General les seves reserves, perquè “tenim unes realitats i necessitats diferents”.

En el cas d'Andorra la Vella, segueixen demanant que hi hagi un diferencial amb les transferències pel que comporta la capitalitat.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts