TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El carnaval reprodueix els problemes del 'botellón'

Comuns i ministeri d’Interior es reuneixen per abordar la problemàtica

El carnaval reprodueix els problemes del 'botellón'J. GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La festa del carnaval d’Encamp, la més multitudinària del país i que es va tancar ahir, ha reproduït aquests dies la problemàtica de botellón al poble. Malgrat el reforç de la vigilància –dues patrulles del servei de circulació fan rondes, quan normalment és una– la corporació admet les dificultats per lluitar-hi perquè “els agents poden dissuadir en una zona concreta però el botellón es pot traslladar uns metres més enllà. Poc es pot fer”. Durant aquests dies s’han detectat un grapat de focus i ja no només en punts als afores i, per tant, més amagats també dins del nucli urbà.

En conseqüència, aquests dies el comú ha hagut d’atendre queixes veïnals per les molèsties que ocasiona el soroll dels joves concentrats a la via pública, a banda d’haver de fer un sobreesforç de neteja. “S’ha netejat molta brossa, molta”, admeten. Personal de l’àrea de Jardins i Medi Ambient han reforçat aquests dies les tasques d’higiene i tant dimarts com ahir (que eren lectius escolars) es va fer un sobreesforç a les zones adjacents als centres educatius per tal que “les famílies i la canalla ho trobin en condicions”.

Entenent que es tracta d’una problemàtica d’abast nacional, avui els consellers de Joventut de les set parròquies tenen prevista una reunió amb responsables del ministeri d’Interior amb l’objectiu d’impulsar una estratègia conjunta. El coma etílic d’una noia de 14 anys en la passada festa de l’Encamp Jove va tornar a posar sobre la taula el debat ara fa uns mesos. Aquest cop no s’han produït situacions d’aquesta gravetat, van assenyalar des del comú, però insisteixen que és una situació preocupant.

tracking