El comú vol la implicació dels locals d'oci del Pas per frenar els aldarulls

El cònsol major admet que les molèsties ocasionades “són greus”

El comú vol la implicació dels locals d'oci del Pas per frenar els aldarullsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, admet la problemàtica que pateix el Pas a conseqüència dels incidents i aldarulls nocturns que provoquen grups de turistes joves beguts, i considera que en la solució han de prendre part activa els locals d’oci. En declaracions a COPE Andorra-AD Ràdio manifesta que “s’ha de fer una reunió urgent amb els propietaris d’aquests locals d’oci nocturn com a mínim per explicar-los la problemàtica, mirar quines mesures podem prendre conjuntament entre l’administració i els gerents o propietaris d’aquests locals”. Torres exposa que les queixes dels hotelers pels perjudicis que s’ocasionen als seus clients són recurrents, perquè “les molèsties que provoquen a la gent que està dormint als hotels o els apartaments són greus”. A banda, hi afegeix, un altre dels problemes d’incivisme és la brutícia que deixen als carrers. “Cada dia ho deixen en un estat lamentable”, va asseverar.

Etiquetes:

Sobre les propostes per revertir la situació indica que “de cara a l’any vinent hem estat parlant amb el Govern perquè també li arriba aquesta problemàtica de queixes, d’asseure’ns i entre tots veure de quina manera, si hem de canviar la normativa, si hem d’aplicar sancions, a veure com ho podríem fer per minimitzar aquest impacte”. Alhora, i sobre la col·laboració que esperen dels bars i pubs, assenyala que una de les coses que ajudarien a un major control per part de la policia i el servei de circulació és saber en quines dates s’espera una major afluència d’aquest tipus de turisme per “mirar de ser més dissuasius”. De fet, va explicar que ja s’implementen controls més exhaustius de les forces de l’ordre quan se sap que hi ha festes o esdeveniments. Però, insisteix, “al Pas hi ha molts locals d’oci nocturn i poder-los controlar tots és complicat”.

Horaris, seguretat

Altres de les propostes que el cònsol considera que es poden posar sobre la taula són la referent als horaris de tancament i que els locals reforcin la seguretat privada. Respecte als horaris, va posar de manifest que ampliar-lo podria ajudar a fer que la gent sortís de manera esglaonada i no es concentrés a les portes dels locals amb la copa encara plena quan la fan fora dels establiment a les tres o les quatre de la matinada. “Potser si el degoteig de persones que han de sortir es fes de manera més esglaonada no hi hauria tants aldarulls, però és la normativa que tenim. La proposta seria canviar-la i n’hi ha que estan a favor i que estan en contra”, va assenyalar. El cònsol, però, es mostra partidari de provar-ho: “Si volguessin agafar el Pas de la Casa per fer la prova jo hi estaria d’acord, per mirar si minimitzem l’efecte de baralles i sorolls o si realment encara es complica més.”

Tanmateix, hi afegeix, també es podria valorar obligar els locals a fer que no deixin sortir amb begudes alcohòliques els clients. “Si algú té plena la copa al moment de tancar o bé se l’acaba de beure o que la deixi al local, però no deixar-te sortir amb ella”, va exposar.

Finalment, i quant a la seguretat, assenyala que “potser caldria obligar-los a tenir més agents dels que tenen, que si fora del local veuen que hi ha una incidència que puguin actuar”. El mandatari comunal conclou que hi ha “tota una sèrie de treball a fer entre el Govern, el comú i una mica els propietaris d’aquests locals, sempre amb la voluntat de millorar quines mesures es poden prendre per minimitzar aquests efectes”.

Model de turisme

Però Jordi Torres recorda que la solució de la problemàtica va més enllà: “La base de tot això rau en el tipus de turisme que tenim al Pas i si volem solucionar aquest problema no el solucionarem en dos dies, hem de pensar a llarg termini.” Primer, va exposar, tenint clar quin tipus de turisme es vol al poble i a partir d’aquí implantar les accions. “El comú i el Govern ja fa dies que ho diem, s’ha d’apostar per un turisme de més qualitat, hi ha hotelers del Pas que ja ho han entès i han començat les seves reformes de forma encertada”, va explicar. Torres insisteix que “ens ho hem de creure tots i si tots estem convençuts comencem a treballar”.

tracking