La normativa urbanística separa zona industrial i residencial

El comú modifica el pla d’usos per definir les activitats que es poden realitzar en cada àrea

La normativa urbanística separa zona industrial i residencialARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana va aprovar ahir modificar les normes urbanístiques del pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP) per especificar el pla d’usos de cada àrea i, així, permetre que les zones habitades estiguin separades de les industrials, entre altres mesures. La consellera d’Urbanisme, Olga Molné, va relatar durant el consell que els usos que la parròquia té “actualment no regulaven de forma concreta la coexistència de diferents activitats en una mateixa parcel·la o edifici”. Per això, Molné va destacar que aquesta situació “implicava incidències negatives”, especialment a les zones d’habitatge. El cònsol massanenc, David Baró, hi va afegir que la normativa actual “genera dubtes, podia donar joc a la interpretació”, mentre que amb les noves modificacions dels usos “s’ha aclarit perquè hi hagi una millor comprensió”.

En aquest context, s’han realitzat tres modificacions. Primer de tot, es distingeix entre els usos de la indústria compatible, agrupada i la separada per distanciar-la de la zona habitada. “Amb això les indústries que són més sorolloses o contaminants queden més separades dels nuclis residencials”, va precisar Molné. Una altra de les novetats és que el comú ha analitzat els usos que es donen en cada zona i ha decidit apartar les activitats més sorolloses de les àrees residencials. La tercera modificació és que s’estableixen en quins llocs d’un edifici es poden realitzar cadascuna de les activitats. Baró va exposar que es tracta de no posar un bar, un pub o un gimnàs en un tercer pis i que pugui molestar els veïns. “El que s’ha volgut és privilegiar un espai residencial” apartat de la contaminació i el soroll, va dir Baró.

Fórmula volumètrica

També com a novetat a partir d’ara s’aplicarà el que es coneix com a fórmula volumètrica a l’hora de decidir la mida d’una casa o immoble que es vol edificar. “En funció del terreny, l’orografia, es pot construir la casa d’una forma, ocupant més espai o més amplada”, va puntualitzar Baró.

La modificació del POUP va prosperar amb els vots de la majoria i el conseller de la minoria, Albert Esteve, es va abstenir. Tot i que va remarcar que estava d’acord amb les modificacions, va exposar que no se li va consultar el pla i no va poder fer propostes. “Sempre hem tingut molt bona col·laboració, però en aquest cas l’he trobat a faltar”, va dir Esteve.

Precisament, acollint-se a aquesta fórmula volumètrica, el comú va votar per unanimitat no construir edificis alts i verticals al centre d’Arinsal. La idea és que hi hagi cases “a l’estil poble de muntanya” perquè creixi en amplada, però no en verticalitat. “Volem alguna cosa més harmoniosa i estètica enmig del poble d’Arinsal”, va precisar Baró.

A més, el comú va aprovar els crèdits reconduïts del 2017, que pugen a 505.624 euros, i va designar Jaume Castells Salse com a nou director de Via Pública, Parcs i Jardins, i Circulació.

LA XIFRA

300.000 euros . Va aprovar ahir el comú de la Massana destinar a 12 activitats esportives amb les quals es persegueix “desestacionalitzar” el turisme. Per això, deu d’aquestes activitats es fan a l’estiu. “És important perquè dona vida a la parròquia”, va dir el cònsol, que hi va agregar que amb això es vol dinamitzar el comerç i el turisme.

BARÓ AFIRMA QUE LES DUES AVARIES AL TELECABINA ESTAN DINS LA NORMALITAT

El cònsol de la Massana, David Baró, va exposar que les dues avaries que ha registrat recentment el telecabina estan dins de la normalitat. En menys d’un mes s’han registrat dues incidències al giny que comunica la Massana amb Pal-Arinsal. La primera va tenir lloc el 29 de gener i la segona dilluns passat. En els dos casos es va tractar d’un problema elèctric que va provocar que el telecabina estigués aproximadament tres hores parat i l’estació va habilitar autobusos per als esquiadors. “Són coses que poden passar, al final tot va amb màquines, amb peces elèctriques, i pot fallar un dia”, va matisar ahir Baró. A més, va destacar que aquestes incidències formen part del “petit percentatge d’avaries que hi pot haver durant l’explotació d’un giny”. El cònsol també va afirmar que “en tot cas l’empresa està fent el manteniment”.

En un altre context, Baró també va explicar que es va reunir amb els monitors. “Estem aquí per rebre’ls i escoltar els seus neguits, però és una cosa que es tracta des d’Ski Andorra”, va precisar Baró. El cònsol, però no va detallar el contingut de la reunió ni les peticions dels monitors. “No ho volem polititzar”, va dir.

tracking