El comú convoca el concurs per fer les obres del ràfting

Es farà una primera intervenció al Valira des del poble fins a la frontera

El comú convoca el concurs per fer les obres del ràftingFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú ha convocat el concurs per adjudicar les obres que han de servir per adequar el riu Valira i fer-lo apte per a la pràctica del ràfting. Les tasques, que el cònsol major, Josep Miquel Vila, ja va anunciar al consell de comú del 13 de febrer passat, consistiran a realitzar una primera intervenció al riu en el tram que va del poble de Sant Julià a la frontera del riu Runer. La corporació destinarà la inversió més important del pressupost d’aquest any –800.000 euros– a tirar endavant una prova pilot de ràfting al Valira. Tal com va explicar Vila, es tracta de “la mica d’inversió que intentarem fer a Sant Julià amb l’esperança que [el ràfting] doni vida al centre del poble”. Amb tot, la minoria hi va mostrar reserves adduint que el projecte encara no estava ben definit.

En l’edicte que va publicar ahir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), s’especifica que els treballs d’adequació partiran del nucli urbà. Les ofertes al concurs es podran presentar fins al 10 de març a dos quarts de dues del migdia a l’edifici administratiu del comú.

A banda, tal com va publicar el BOPA en l’edició extraordinària d’ahir, el comú també ha sotmès a exposició pública les consideracions ambientals que afecten el projecte d’adequació durant un període de quinze dies. Sant Julià és l’única parròquia que realitzarà una prova pilot relacionada amb el ràfting després que els comuns de la capital i d’Escaldes-Engordany desestimessin invertir-hi aquest any. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va manifestar, però, que el projecte segueix endavant i que confia que els comuns s’hi acabin sumant.

tracking