Conveni amb Govern per a l'eixamplament del riu Montaup

Conveni amb Govern per a l'eixamplament del riu Montaup

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de Canillo va donar llum verd ahir a la firma d’un conveni amb el Govern que ha de facilitar l’obra d’eixamplament del riu Montaup a la zona a tocar de l’església, un punt en què el riu s’estreteix força, tal com va recordar el cònsol major, Josep Mandicó. La corporació canillenca cedirà un tros de terreny comunal perquè s’hi faci l’actuació que consistirà en l’eixamplament i la construcció d’un voladís, “una espècie de pont”, va remarcar Mandicó, per tal de garantir el pas. El mandatari comunal va recordar que és una zona de risc d’inundacions i que ja hi ha hagut “diversos ensurts”. Per això, els treballs, que costeja el Govern, tenen la finalitat d’“intentar solucionar els riscos”.

L’acord es va prendre ahir en la sessió de comú tradicional de les talles, tabes i arrendaments, en el qual, a més, també es va validar el protocol del programa Infoturisme per a l’any 2017 que els comuns comparteixen amb Andorra Turisme. Enguany el pressupost és de 350.000 euros, dels quals la meitat els assumeix Andorra Turisme i l’altra meitat els comuns a parts iguals. Aquest cop seran 25.000 euros, davant dels 23.000 de l’any anterior. El programa Infoturisme finança des de material de promoció fins al portal turístic o patrocinis.

El comú canillenc també va aprovar diverses partides de subvencions per a l’organització de les festes majors de la parròquia, per als clubs esportius, per a les associacions de pares i mares de les escoles andorrana i francesa, per a Caritas parroquial, per a AINA, per a l’Associació de Gent Gran de Canillo i per als Special Olympics. En total, més de 300.000 euros.

Finalment, la corporació va aprovar un crèdit extraordinari per contractar un tècnic per al departament d’Obres que fins ara era eventual i ara passarà a ser personal de relació especial.

tracking