El comú demana que el túnel sigui gratuït quan es tanqui el port

El cònsol major manifesta “neguit” per les declaracions “contradictòries” del Govern i reclama que s’obrin barreres quan no es pugui circular per la CG-2

El comú demana que el túnel sigui gratuït quan es tanqui el portSònia Bagudanch

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú demanarà al Govern que el túnel d’Envalira sigui gratuït quan es tanqui el port i també quan es restringeixi l’accés al país per França. El cònsol major, Jordi Torres, va afirmar que faran una demanda al Govern perquè clarifiquin les condicions de gratuïtat del peatge, però va deixar clar que hauria de ser gratuït “en els dos casos, no en un o en l’altre”. El mandatari va manifestar “neguit” per les posicions “contradictòries i incoherents” que han mostrat públicament el cap de Govern, Toni Martí, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, sobre aquesta qüestió, ja que el primer s’ha posicionat a favor del rescat de la infraestructura i el segon en manté les restriccions.

La competència per decidir sobre la gratuïtat o no és del Govern, ja que és qui té el contracte amb la concessionària del peatge. Per això, tot i que durant la sessió ordinària del consell de les Talles celebrat ahir el cònsol va recalcar que el comú no es pot manifestar al respecte, en declaracions als periodistes va assegurar que demanarà a l’executiu que concreti en quines situacions s’opta per la gratuïtat del túnel si bé va assenyalar que és feina dels grups parlamentaris.

Pagament “discriminatori”

Torres va fer aquestes afirmacions després que el conseller de la minoria liberal Jordi Troguet preguntés durant el consell quan és gratuït el túnel i expressés la seva inquietud per la situació dels residents i treballadors del Pas de la Casa. “Som l’única par­ròquia que té un túnel que s’ha de pagar i haurien d’apretar perquè almenys els residents hi puguin accedir gratuïtament”, va sentenciar. Troguet va dir que veu “discriminatori que tots els residents i treballadors hagin de pagar el túnel”, i va instar la majoria a “exigir que sigui gratuït”.

Des del PS, els consellers Joan Sans i Pere Marsenyach van destacar que és el Govern qui haurà de decidir les condicions de pagament del túnel, però van indicar que aplaudirien que fos gratuït. “Ho veuríem bé, seria una cosa bona, però toca decidir a Govern”, va assenyalar Marse-nyach.

Túnel de cramea

Troguet va mostrar el seu malestar pel fet que la majoria no hagi informat de la intenció de fer un túnel per permetre el pas dels vehicles que hagin d’accedir al futur centre residencial en alçada medicoesportiu d’Andorra (Cramea). Torres va apuntar que el projecte “encara no s’ha concretat” i que el faran arribar als consellers quan estigui definit. Segons va exposar, la construcció del vial que ha de comunicar les antigues instal·lacions de Sud Radio amb la carretera del cap del port per facilitar l’arribada al Cramea té un cost estimat d’entre 600.000 o 700.000 euros que es podria veure incrementat en un 5 o 10% per la construcció del túnel.

El cònsol va remarcar que els tècnics del comú i els de Saetde van analitzar possibles solucions per la pista afectada i van determinar que la “més òptima” per construir un túnel artificial per tal que la pista hi passi per sobre. El comú també va acollir ahir els tradicionals arrendaments dels cortons amb propostes de lloguer que van arribar als 1.400 euros.

L'APARCAMENT DE PRADA DE MOLES ESTARÀ LLEST A L'ESTIU

El consell de comú d’ahir va aprovar l’adjudicació de la construcció de l’aparcament de Prada de Moles. L’obra, que té un cost de 87.000 euros, estarà enllestida a l’estiu, segons va indicar Torres, que va afegir que és una construcció que soluciona “la manca de places a l’entrada d’Encamp i reforça la zona esportiva”. Per altra banda, també es va aprovar treure el concurs per executar la primera fase de la reforma del passeig Mojácar. El cònsol va subratllar que es tracta de la millora més dificultosa, atesa la presència de barreres arquitectòniques, i va pronosticar que s’allargarà durant tot l’any, mentre que l’any que ve es desenvoluparà la tercera fase. Abans, però, es trauran els contenidors situats a prop de les escoles i es millorarà la zona per poder soterrar-los, com també es farà a l’aparcament Sant Miquel. A banda, es va aprovar l’adjudicació d’unes obres per fer voravies al carrer Bellavista per 42.000 euros i s’ha tret el plec de bases per rehabilitar el circuit de gel del cap del port.

tracking